Af Ritzau - 14/01-17 06:30

Optimistisk Contador har fuld fokus på Tour de FranceOptimistisk Contador har fuld fokus på Tour de France

34-årige Alberto Contador håber på et Tour de France uden uheld, når han i 2017 tørner ud for sit nye hold.

storybild

Alberto Contador kommer i 2017 til at køre for Trek-Segafredo. Her håber han, at han kan sikre karrierens tredje Tour de France-titel. (Billede: Scanpix/Jaime Reina)

Den dobbelte Tour de France-vinder Alberto Contador er fra denne sæson klar til at indlede jagten på et Tour-hattrick sammen med nye holdkammerater.

Den 34-årige veteran er skiftet til Trek-Segafredo, hvor han blandt andre vil køre sammen med hollandske Bauke Mollema samt den stærke colombianske klatrer Jarlinson Pantano, der er hentet for at assistere Contador.

- Vores strategi er at ankomme til Tour de France i topform, så jeg vil være meget forsigtig i optakten. Jeg vil være fuldstændig frisk, siger Contador.

Den spanske rytter, der i en årrække kørte for Bjarne Riis' danske mandskab, vandt Tour de France i 2007 og 2009 og har senest vundet en Grand Tour i 2015, hvor han løb med den lyserøde trøje i Giro d' Italia.

Contador var også med i sidste års Tour de France, men hans forhåbninger om en tredje triumf blev spoleret af et uheld.

- Jeg håber, at mit held er ændret. Jeg håber på en lidt kedelig Tour, men jeg er sikker på, at det bliver en gyser, og at det bliver super hårdt, siger han.

Trek-Segafredos manager, Luca Guercilena, har tiltro til, at den aldrende spanier kan levere et stort resultat på de franske landeveje til sommer.

- Hvis Alberto ankommer i god form og med den rigtige indstilling, så er han stadig i stand til at vinde Touren, lyder det fra manageren.

Contador bekræfter, at han i 2017-sæsonen vil deltage i Paris-Nice, Catalonien Rundt og Baskerlandet Rundt. Afhængigt af hvordan det går til Tour de France, vil han også overveje at køre Vuelta a España.

Ved Touren forventes Alberto Contador først og fremmest at skulle vippe Chris Froome af Tour-tronen. Den stærke britiske rytter har vundet i Frankrig de seneste to år og tog også sejren tilbage i 2013.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Tv-seere chokerede over OL-stjernes...
bt.dk
Jamie Talbot fra X Factor: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx