Af - 02/05-16 14:28

Ekspert er imponeret - men her kører det IKKE for KevinEkspert er imponeret - men her kører det IKKE for Kevin

Kevin Magnussen satte i Socchi fut i de bedste sider af sit store motorsportstalent. Men på et punkt skal han og Renault forbedre sig.

Bildstrecke im Grossformat »
Magnussen viser før Melbourne-løbet stolt sin nye gule Renault-racer frem, som han skal køre i hele sæsonen. Renaults kørerdragt bliver også holdt i det traditionelle gule farver. Her er Magnussen ved præsentationen af sæsonens Formel 1-felt i Melbourne. ...ved præsentationen af den racer, han skal køre i ved sæsonens start. Den ser sort ud ved første øjekast, men den er i virkeligheden.. Ligesom Kevins og Jolyons shorts! Jeps. Den kan åbenbart også surfe - her fra en lidt anderledes præsentationsvideo. 24. februar 2016: Magnussen skal teste Renault-raceren for første gang på Montmelo-banen i Barcelona. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarer Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Så skal der testes! En fokuseret Magnussen inden han kører ud på Montmelo-banen i Barcelona 24. februar 2016: Der testes... Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. Ved et storstilet pressemøde i Renaults hovedkvarter uden for Paris blev den Formel 1-raceren for 2016-sæsonen præsenteret. Reservekører Esteban Ocon, kører Jolyon Palmer og Renault-bossen Carlos Ghosn sammen med Magnussen - Jeg er vildt glad, sagde Kevin Magnussen om sin kontrakt med Renault. I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Magnussen crasher ind i Felipe Massa og Danilo Ricciardo på Hockenheim i 2014 Kevin Magnussen udgår af Bahrains Formel 1 i 2014. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin kører rockstjernestilen på den røde løber til Justin Timberlake-koncert i Parken i 2014. Magnussen og holdkammeraten i McLaren-tiden, eks-verdensmester Jenson Button. Efter 2015-sæsonen skiltes Kevin og McLarens veje. Det var ikke noget pænt brud. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Anders Holch Povlsen, boss for Bestseller-koncernen og milliardær, har sponsoreret Kevin gennem det meste af hans karriere.

Kevin Magnussen kan være en glad mand efter weekendens grandprix i Rusland. Men på et punkt skal Renault forbedre sig...

Kevin Magnussen startede Ruslands grandprix på 17.-pladsen, men efter flot og fræk kørsel endte danskeren på syvendepladsen og kunne smide seks varmende point ind på VM-kontoen.

- Det var en god Formel 1-weekend, siger motorsportsekspert John Nielsen, som kommenterede løbet i Socchi for TV3+.

- Det har Kevin en stor andel. Han kørte et fejlfrit løb og de chancer, han fik, blev udnyttet. Og så viste han tænder i infighten med Daniel Ricciardo. Puha, den sad godt nok lige i skabet. Den kunne lige så godt være gået galt, siger John Nielsen om Magnussens spektakulære overhaling midtvejs i løbet.

Kevin høster roser: - Mindede F1-verdenen om sit store talent
Kevin høster roser: - Mindede F1-verdenen om sit store talent

- Sidst jeg så det fra ham var på Spa for McLaren, hvor han også viste aggressivitet og selvstændighed. Det var dejligt at se. Det viser, at han mentalt og fysisk har overskud, siger han.

Den flotte kørsel betyder en verden til forskel for den danske Formel 1-stjerne og hans franske Renault-mandskab. Nu kan de arbejde videre med at udvikle raceren med ro i mave og pengepung, vurderer John Nielsen.

- De seks point, Kevin har fået, er nærmest en garanti for, at de bliver mindst nummer 10 i konstruktørmesterskabet. Det giver 30 milioner dollars, så han har allerede tjent sine penge mange gange ind, siger John Nielsen.

Lettet Kevin efter superløb: - Jeg er sindssygt glad
Lettet Kevin efter superløb: - Jeg er sindssygt glad

Tre svar som Socchi-grandprixet gav, ifølge John Nielsen:

Kevin overstråler Palmer


Kevin Magnussen satte ikke bare seks point ind på kontoen. Han satte også sin holdkammerat Jolyon Palmer, som endte nede som nummer 13, på plads.
- Palmer har ikke en chance og det kommer han ikke til at have. Det kommer ikke til at ændre sig - med mindre han får problemer med bilen.

Top-10 bør være niveauet


Kevin Magnussens syvendeplads kom i hus efter en kombination af god kørsel og en smule held i afgørende situationer.
- Bare fordi han blev 7’er, skal vi ikke forvente, at han bliver 3’er næste gang. Hvis det kører godt og han ikke er uheldig, så vil vi se ham omkring 10.-pladsen plus/minus to-tre pladser.

Kvalifikationen spiller stadig ikke


Trods fin kørsel i selve løbet var weekend ikke problemfri for de to Renault-kørere, som missede anden kvalifikationsrunde, og startede på henholdsvis 17.- og 18.-pladsen.
- De har ikke fået et ordentligt setup i kvalifikationen. Det skal de kigge på frem mod det næste grandprix. Bilen lavede ting, som overraskede Magnussen.

Magnussen er glad for perspektiverne i solid pointhøst
Magnussen er glad for perspektiverne i solid pointhøst

Stærk Magnussen scorer sine første Renault-point
Stærk Magnussen scorer sine første Renault-point

Kevin Magnussen i fuld fart i Socchi.(Bild: Scanpix)

LÆS OGSÅ: Niet! Russisk nedtur for Magnussen - sådan starter han i morgen

LÆS OGSÅ: John Nielsen: Ung russer er ingen trussel for Magnussen

LÆS OGSÅ: Kevin Magnussen: Ingen bekymringer!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Fødevarestyrelsen kalder mayonnaise...
bt.dk
Sportschef rasende over sag: 'Jeg er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx