Af Ritzau - 12/12-16 13:28; Opdateret: 12/12-16 13:50

FCK skal til Bulgarien i Europa LeagueFCK skal til Bulgarien i Europa League

PFC Ludogorets bliver næste udfordring i europæisk fodbold for FC København.

storybild

FCK og Ståle Solbakken åbner forårssæsonen med en Europa League-udekamp i Bulgarien. (Billede: Scanpix/Anders Kjærbye)

Der venter FC København bulgarsk modstand i forårets Europa League 16.-delsfinale.

Ved mandagens lodtrækning i Nyon blev FCK parret med PFC Ludogorets, der de seneste fem sæsoner har vundet det bulgarske fodboldmesterskab.

FCK spiller på udebane 16. februar, mens der er returkamp i København 23. februar.

Bulgarerne spiller sædvanligvis sine hjemmekampe i europæisk fodbold på nationalstadion i Sofia frem for klubbens eget, ydmyge stadion i Razgrad. Der er over 300 kilometer mellem de to byer.

Mellem de to kampe åbner københavnerne forårssæsonen i Alka Superligaen med en hjemmekamp mod Brøndby.

Indtil videre har det ikke afspejlet sig i resultaterne i hverken europæisk eller dansk fodbold, at FCK har haft et stramt efterårsprogram med 12 europæiske kampe.

Blot et enkelt nederlag blev det til i alt - 0-1 i Leicester i Champions League - mens en ny superligatitel virker som en formalitet med et forspring på 11 point inden forårssæsonen.

De danske fodboldmestre havnede i Europa Leagues knockoutfase via en tredjeplads i Champions League-gruppespillet efter Leicester og Porto. FCK var den bedste treer på tværs af de otte Champions League-grupper.

Også Ludogorets kommer fra Champions League, hvor klubben måtte give fortabt til store hold som Arsenal og Paris Saint-Germain. Ludogorets tog tre point via tre uafgjorte kampe i gruppespillet.

Den bulgarske mesterklub har en stribe brasilianere i førsteholdstruppen, som også tæller topscoreren Claudiu Keserü fra Rumænien.

For FCK bliver udekampen i Bulgarien den første uden anfører Thomas Delaney, der ved årsskiftet skifter til Werder Bremen fra Bundesligaen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx