Af Ritzau - 28/04-16 17:24

Platinis fodboldfremtid er på spil i LausannePlatinis fodboldfremtid er på spil i Lausanne

Michel Platini skal fredag overbevise sportens voldgiftsret om sin uskyld i korruptionssagen.

storybild

Michel Platini vil fredag forsøge at overbevise CAS om sin uskyld. (Billede: AP/Walter Bieri)

Hvis Uefas suspenderede præsident, Michel Platini, skal gøre sig håb om en fremtid som chef for Det Europæiske Fodboldforbund, skal han finde de gode argumenter frem i Lausanne fredag.

Her skal den tidligere fodboldstjerne over for Den Internationale Sportsdomstol, CAS, appellere den seks år lange karantæne, han er blevet idømt som straf for at have været modtager af en bankoverførsel fra daværende Fifa-præsident Sepp Blatter i 2011.

Der blev overført to millioner schweizerfranc mellem de to fodboldtopfolk, og det er ikke lykkedes nogen af parterne at give en tilfredsstillende forklaring på, hvorfor Platini havde gjort sig fortjent til den sum.

Fifas Etiske Komité spærrede i december både Platini og Blatter fra al fodbold i otte år, men karantænen blev siden forkortet til seks.

De to tidligere fodboldbosser nægter sig fortsat skyldige, og fredag skal Platini så forsøge at overbevise voldgiftsdommerne i CAS om, at karantænen skal omstødes.

Uefa har ikke udpeget en permanent afløser for Platini, som kan få sin præsidenttitel tilbage, hvis han bliver frifundet.

- Det er sidste chance for at appellere, siger franskmandens advokat, Thibaud D'Ales, til nyhedsbureauet AFP.

Det er endnu uklart, hvornår CAS er klar med en afgørelse, men både Platini-lejren og Uefa håber, det bliver inden EM-slutrunden, der begynder 10. juni.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx