Af - 27/08-15 14:27

Derfor har Ulvene floppet i EuropaDerfor har Ulvene floppet i Europa

Tiende gang kan blive lykkens gang for FC Midtjylland i jagten på europæisk succes - hvis de følger eks-træners sejrs-recept.

storybild

(Billede: Polfoto/Rene Schütze)

AaB, OB og Brøndby har været der flere gange, mens Esbjerg og FCN har prøvet det en enkelt gang. Og så er der selvfølgelig FC København, som har været en fast bestanddel af det i mange sæsoner.

Men FC Midtjylland? Aldrig. Vi taler naturligvis europæiske gruppespil.

Ni gange har de danske mestre forsøgt at komme ind i Champions League eller Europa League – ni gange har de fejlet. Men måske er tiende gang lykkens gang?

FCM-profil: Vi skal chokere Southampton fra start
FCM-profil: Vi skal chokere Southampton fra start

Efter 1-1 i den første kamp i det sydengelske er mulighederne nemlig ikke helt ringe - selv om historikken ikke er med Jess Thorups mandskab.

- FCM har ikke haft den sidste dygtighed og held. De har simpelthen manglet spillere med international erfaring. Det har de nu, hvor økonomien og truppen er meget stærk,” siger Thomas Thomasberg, som flere gange har prøvet at ryge ud af en europæisk turnering med Ulvene, både som spiller og som træner, og som i dag er assistenttræner i Randers FC.

Utilfreds Southampton-manager: Vi dominerede totalt
Utilfreds Southampton-manager: Vi dominerede totalt

- De er blevet slået ret overbevisende ud i de afgørende kampe af hold, hvor man på papiret har været undertippet. Her er FCM blevet straffet for individuelle fejl, hvor de andre for let er kommet til deres mål, siger Thomas Thomasberg om, hvorfor det europæiske eventyr på heden er udeblevet.

- Og så har de manglet den første succesoplevelse, tilføjer han.

FCM-træner laver fis med Pusic: Han gider ikke spille
FCM-træner laver fis med Pusic: Han gider ikke spille

Men den kan komme i aften på et udsolgt MCH Arena - hvis altså midtjyderne følger Thomasbergs råd om, hvordan Southampton skal besejres:

- Southampton er under pres og skal videre. FC Midtjylland skal derfor tage sig god tid ved dødboldene, trække tiden ud, og spille bolden rundt i egne rækker og vente på, at de blotter sig. Mod Manchester City (i 2008, red.) oplevede vi, hvordan frustrationen bredte sig hos holdet, siger Thomasberg.

Kampen spilles i Herning i aften klokken 20.45.

FCM spiller lige op med Southampton i Europa League
FCM spiller lige op med Southampton i Europa League

LÆS OGSÅ: Esbjerg har Guld-Glen på radaren

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx