Af - 11/01-15 18:05; Opdateret: 12/01-15 09:47

Overset kører: Formel 1-hold går efter penge og ikke talentOverset kører: Formel 1-hold går efter penge og ikke talent

Forhåbentlig bliver det ikke et emne, som Kevin Magnussen om nogle år kan snakke med om.

storybild

Sam Bird vandt et Formel E-løb i Malaysia i november. (Billede: Polfoto/AP)

Sam Bird? Nok ikke et navn, der siger andre en de virkelig motorsports-interesserede meget.

For trods fine resultater i karrieren, har den i dag 28-årige brite aldrig været i nærheden af en karriere i den fineste klasse, Formel 1.

Surt for Magnussen: Får ingen Formel 1-træninger
Surt for Magnussen: Får ingen Formel 1-træninger

Det har racerkøreren selv en forklaring på. Trods gode resultater i sin nuværende løbsserie, Formel E, regner han ikke med at få et opkald fra Formel 1.

- Formel 1 kigger ikke med og tænker 'Gisp, har er en god kører, ham vil jeg have.' Hvis ikke man har en uudtømmelig brønd af penge, så kigger ingen efter dig længere, siger Sam Bird i et interview med Times.

Her er Kevin Magnussens plan for 2015
Her er Kevin Magnussens plan for 2015

Han har tidligere været testkører for Mercedes, og så han havde han et glimrende år i GP2 i 2013, hvor han vandt fem løb og blev samlet nummer to.

I Formel E har han vundet et løb i denne sæson og ligger lige nu nummer to i den samlede stilling. Her kører også tidligere Formel 1-kørere som Jean-Eric Vergne, Nick Heidfeld, Jarno Trulli, og Sebastian Buemi med.

Magnussen: Alonso-nyhed hæmmede mig
Magnussen: Alonso-nyhed hæmmede mig

Hos McLaren 'tabte' Kevin Magnussen i december kampen om et sæde for 2015 til de aldrende Jenson Button (34 år) og Fernando Alonso (33 år). De to nævner Sam Bird som nogle af feltets aldrende kørere med begrænset holdbarhed.

- Formel 1 har brug for ungdommen i det lange løb, for der er kun et begrænset antal år tilbage i Fernando Alonso, Nico Rosberg (29 år), Lewis Hamilton (30 år) og Jenson Button, og hvem er tilbage til at tage over, når de er væk? spørger Sam Bird.


Kevin Magnussen (i midten) blev kun reserve- og testkører for McLaren i 2015. Jenson Button (tv. for danskeren) og Fernando Alonso tog pladserne.

Han mener, at man i Formel 1 udelukkende tænker kortsigtet.

- De store teams bruger så mange penge på at få point og score pengepræmierne, der gør dem rigere. Det er bare en endeløs cirkel, der favoriserer de store teams, så de små hold ikke har andre muligheder en at hyre kørere, der har 15-20 millioner euro med, siger Sam Bird.

Magnussen har et spinkelt håb om Formel 1 næste år
Magnussen har et spinkelt håb om Formel 1 næste år

Han nævner ikke Pastor Maldonado med et ord. Men Venezuela-køreren med de mange uheld og afbrudte løb er et godt eksempel på netop det. Han er på trods af få point og dårlige resultater på vej ind i sin femte Formel 1-sæson godt bakket op af sit hjemlands olieindustri.

Sam Bird konstaterer:

Button: - Glad for at Kevin bliver. Som reservekører
Button: - Glad for at Kevin bliver. Som reservekører

- Der er nogle kørere, som mig selv og andre i både GP2 og langdistance-serien, som har haft potentialet og resultaterne til at retfærdiggøre muligheden for at få chancen – de har bare ikke haft snerten af en chance på grund af manglende finansielle midler, siger Sam Bird:

- Det er meget frustrerende, men sådan er det. Og det kommer ikke til at ændre sig.

Kevin Magnussen har ikke været kendt for at have mange millioner i ryggen. I de sidste afgørende uger, inden han blev kasseret af McLaren, var teamets topboss Ron Dennis ude og opfordre danske firmaer til at spytte i kassen.

LÆS OGSÅ: McLaren-bossen: - Kevin har en lovende fremtid

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx