Af Ritzau - 16/06-16 14:53

Danske bueskytter kikser OL-kvalifikation som holdDanske bueskytter kikser OL-kvalifikation som hold

De danske bueskytter kommer ikke til OL som hold, men de kan stadig sikre sig individuelle OL-pladser.

storybild

De danske bueskytter missede torsdag chancen for at komme til OL som hold. Fredag skal de prøve at kvalificere sig individuelt. (Billede: Reuters/Suhaib Salem)

Danmarks bueskytter i OL-disciplinen recurve kiksede torsdag sidste mulighed for at kvalificere sig til OL i Rio som hold.

Kvindeholdet, der består af Maja Jager, Anne Marie Laursen og Carina Rosenvinge tabte første runde af kvalifikationsturneringen i Antalya til Ukraine med cifrene 0-6.

Dermed missede kvinderne chancen for at få billetter til OL som hold. Var missionen lykkedes havde Danmark samtidig været sikret tre individuelle pladser ved sommerens lege i Brasilien.

Herrerne har heller ikke kvalificeret sig som hold, da de tidligere på ugen ikke kvalificerede sig til turneringen om OL-pladserne.

De danske bueskytter kan dog stadig nå at komme med til OL, men så skal de sikre sig pladser i den individuelle turnering, der skydes fredag. Her kan Danmark dog maksimalt få en kvindelig og en mandelig skytte med.

Ved seneste OL i London i 2012 havde Danmark et hold på tre kvindelige recurve-skytter med til OL. Her deltog blandt andre Maja Jager og Carina Rosenvinge.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx