Af - 16/10-14 10:56

Eksperter: Det ligner ikke Morten Olsen at finde syndebukkeEksperter: Det ligner ikke Morten Olsen at finde syndebukke

Morten Olsen lagde ikke fingre imellem, da han efter nederlaget til Portugal havde et særlig ønske om at udtrykke sin utilfredshed med Christian Eriksen.

storybild

Morten Olsen vendte ryggen til Christian Eriksens og Michael Krohn Dehlis præstationer mod Portugal. De to fik et par kritiske kommentarer med på vejen fra landstræneren. (Billede: Polfoto)

- Han må ikke lave de fejl! Det er noget sløseri!

Sådan lød den barske tone, da Morten Olsen efter nederlaget mod Portugal rettede særlig kritik mod landsholdets 22-årige midtbanemotor, Christian Eriksen.

- Eriksens indsats mod Portugal har ikke noget med hans medspillere at gøre. Han har de samme betingelser i Tottenham, som han har her på holdet. Og han må kunne stå for den kritik, med de værktøjer han har, sagde Morten Olsen på gårsdagens pressemøde.

Agger er tilbage mod Portugal
Agger er tilbage mod Portugal

Men er landstrænerens kritik mod Christian Eriksen så berettiget?
Vi har spurgt tre eksperter, hvad de mener om Morten Olsens udtalelser, og om Christian Eriksens præstationer på banen.

Danmark og Portugal spiller målrige kampe
Danmark og Portugal spiller målrige kampe


Mikkel Bischoff, kommentator på 6'eren

Om Christian Eriksen: Jeg er enig i kritikken. Og man kan godt forvente at Eriksen er mere toneangivende i kampen. Han bliver let usynlig, og tager ikke altid nok ansvar på banen. Når han er på toppen har han et sindsygt niveau, men hans præstationer svinger simpelthen for meget. Han er måske lidt en humørspiller, så præstionerne er afhængige af, om han kommer godt ind i kampen. Jeg mener dog, at der var andre spillere, der gjorde det værre i går, som for eksempel Niklas Bendtner.

Om Morten Olsen: Jeg har ikke set det mange gange før, at Morten Olsen på den måde går ud og giver sådan en kritik af en enkelt spiller. Man må formode at han har prøvet at give kritikken internt, og måske har det ikke virket, så han har skiftet taktik. Men det er ikke normalt for Morten Olsen at give kritik på den her måde.

Portugal: Overvurderet - eller undervurderet?
Portugal: Overvurderet - eller undervurderet?


Mark Strudal, angrebstræner, FC Nordsjælland

Om Christian Eriksen: Jeg kan godt forstå hvis Morten Olsen er skuffet på nogle positioner. Men i min bog ligger ansvaret på hele holdet.

Om Morten Olsen: Han er jo normalt dygtig til at beskytte sine spillere, og tager mange af konflikterne internt. Men nogen gange må det også være på sin plads, at give udtryk for nogle positioner, han er utilfreds med. Og det er jo et signal til Eriksen om, at han godt KAN skifte ham ud. Så på den måde er han med til at ruske lidt op i ham.

Island banker hollandske favoritter i EM-kvalen
Island banker hollandske favoritter i EM-kvalen


Jesper Thygesen, kommentator på Viasat

Om Christian Eriksen: Præstationerne var under middel. Hans førsteberøringer er for nemem at læse, og han får aldrig rigtig fundet en lomme at operere i. Men jeg er sikker på, at der er en god forklaring på det. Det kan være at forståelsesrammen til holdkammeraterne ikke var helt på plads.

Om Morten Olsen: Det ligner ikke Morten Olsen på den måde at finde syndebukke. Men omvendt er han retorisk begyndt at tage anderledes imod pressen. Jeg tror han er blevet smittet af en ny ledelsesstil i DBU, hvor man har mere kant og flere holdninger, og tør at stille sig frem i pressen. Jeg ved ikke om det er derfor, eller om det bare er ren afmagt, og et udtryk for at hans tålmodighed med Eriksen er sluppet op.

Rommedahl trækker sig fra landsholdet - hvad tænker han på?
Rommedahl trækker sig fra landsholdet - hvad tænker han på?

LÆS OGSÅ: Så er det officielt: Rommedahl stopper på landsholdet

LÆS OGSÅ: FCM-profil udelukker ikke det ukrainske landshold

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stort dansk firma advarer: Svar ikke...
bt.dk
Modeekspert sætter ord på prins...
bt.dk
Flyttede 17 dage før samlever døde:...
bt.dk
Kronprins Frederik tog røven på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx