Af - 07/05-14 13:19; Opdateret: 07/05-14 13:30

Her er forbandelsen, der hviler over Kent NielsenHer er forbandelsen, der hviler over Kent Nielsen

AaB skal til Farum Park i aften, men en årelang forbandelse hviler tilsyneladende over cheftræner Kent Nielsen.

storybild

Kent Nielsen har det statistisk set meget svært mod FC Nordsjælland - især i Farum Park, som AaB gæster i aften. (Billede: Polfoto)

AaB er faretruende tæt på guldet, men næste skridt på vejen er FC Nordsjælland - og her vil AaB sandsynligvis snuble.

AaB indgår forlig i feriepenge-sag
AaB indgår forlig i feriepenge-sag

I hvert fald hvis man skal stole blindt på statistikken. Cheftræner Kent Nielsen har nemlig kun slået FC Nordsjælland én gang i sin AaB-tid. Det er endda hele tre et halvt år siden, så noget tyder på, at han har svært ved at få bugt med farum-drengene.

- Åbenbart. Men jeg lægger ikke så meget i det, andet at de generelt er svære at slå i Farum Park. Vi er så naive, at vi vælger at tro på, at statistikken ikke betyder noget, siger træneren.

En anden kedelig statistik er, at AaB ikke havde tabt hjemme i over et år, før det så skete mod Randers i slutningen af april - og nu har nordjyderne tabt to hjemmekampe i streg. Men Kent Nielsen vil ikke høre tale om de klassiske gummiben, der kan ramme titelaspiranter i slutningen af sæsonen.

FCM-målmand: - Det er jo uhyggeligt
FCM-målmand: - Det er jo uhyggeligt

- Det behøver ikke at være noget tegn. Man kan vælge at tænke, at der er en sammenhæng, men det kan også være et tilfælde, siger han og slår fast, at spillernes mentalitet er, hvor den skal være.

Alligevel kan Kent Nielsen ikke lade være med at drage paralleller til udlandet, hvor tophold Europa rundt dummer sig på stribe for tiden.

- Hvorfor taber Atlético Madrid til et midterhold? Hvorfor får Real Madrid kun med nød og næppe uafgjort med et hold, der ikke har gjort det så godt? Hvorfor smider Liverpool en tremålsføring væk? Vi kommer også ind i slutfasen, og vi har en tro på, at vi står stærkt. Men hvordan vi kommer til at reagere, ved vi ikke, for vi har ikke stået i den situation før, siger AaB-træneren.

AaB-profil efter nederlag: Det er for ringe
AaB-profil efter nederlag: Det er for ringe

Ud over at være med i guldkampen, har AaB også en pokalfinale at bekymre sig om mod FC København på onsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCM kvajer sig mod AaB: Her er BTs...
bt.dk
Glad Astralis-spiller efter triumf:...
bt.dk
Fodboldspiller fandt sin kone død:...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx