Af - 25/10-16 16:11

Britiske eksperter: Kevin fortjener en ny sæsonBritiske eksperter: Kevin fortjener en ny sæson

Sky Sports' F1-eksperter mener, at Kevin Magnussen fortjener - og har en god chance for - at få forlænget Renault-aftale.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Kevin Magnussens kontraktsituation hos Renault er fortsat uafklaret.

Kevin Magnussen, Jolyon Palmer eller en helt tredje. Hvem skal besætte det ledige Renault-sæde i næste Formel 1-sæson? Og hvem skal helt ud af Formel 1-kabalen?

Det er en af de varme kartofler i F1-verdenen her sidst på sæsonen.

Således var det også på dagsordenen, da to af Sky Sports' Formel 1-reportere vendte weekendens begivenheder i det amerikanske grandprix i Austin.

Magnussen fik hurtigere dæk: Den helt rigtige strategi
Magnussen fik hurtigere dæk: Den helt rigtige strategi

- Magnussen fortjener det. Men det gør Palmer også. Det er en svær beslutning til de sidste sæder hos Renault og Force India, siger Sky Sports' Marc Priestley om kampen om en plads på enten Renault-teamet eller eksempelvis hos Force India, der heller ikke har sine kørere på plads til næste år.

Han betegner alle de uafklarede kørere som gode kørere, som hører til i laget lige under de absolutte stjerner som Lewis Hamilton, Nico Rosberg og Sebastian Vettel. Derfor er der også mange andre faktorer end rene kører-egenskaber i spil.

Forvirret Kevin efter succesræs: - Det var sjovt
Forvirret Kevin efter succesræs: - Det var sjovt

- Det gør det svært. Man skal også kigge på kommercielle ting som sponsorer, penge og hvordan de potentielle kørere ville kunne samarbejde sammen med den anden kører. Men Magnussen og Palmer har 100 procent begge en stor chance for at blive,
vurderer Marc Priestley.

Hans kollega James Galloway mener, at så længe kampen om det ledige sæde ved siden af Nico Hülkenberg hos Renault endnu ikke er afgjort, så er det bare frem med de spidse albuer, hvis de vil gøre sig nogen forhåbninger om at køre Forme 1 for det franske team.

- Jolyon har uppet sit game på det seneste. Afstanden mellem ham og Magnussen er blevet mindre i forhold til starten af sæsonen. Men de skal begge spidse albuerne nu, lyder det.

Flyvende Magnussen får straf: - Det er frustrerende
Flyvende Magnussen får straf: - Det er frustrerende

Sådan ser 2017-holdene foreløbigt ud:
Mercedes: Hamilton, Rosberg
Ferrari: Vettel, Räikkönen
Red Bull: Ricciardo, Verstappen
Williams: ?, ?
Force India: Sergi Perez, ?
McLaren: Alonso, Vandoorne
Toro Rosso: Carlos Sainz, Kvyat
Haas: ?, ?
Renault: Hülkenberg, ?
Sauber: ?, ?
Manor: ?, ?


LÆS OGSÅ: Optur! Magnussen sætter Renault-rival til vægs

LÆS OGSÅ: Britiske eksperter tror Kevin Magnussen ryger ud

LÆS OGSÅ: Utålmodig Magnussen føler sig sikker på Formel 1-fremtid

LÆS OGSÅ: Renault-afklaring kan trække ud i uger

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx