Af - 20/02-14 20:37

Nu ender Esbjergs Europa-eventyr vist i FirenzeNu ender Esbjergs Europa-eventyr vist i Firenze

Fiorentina blev alligevel for stor en omgang for Europa-eventyrerne fra Esbjerg, der tabte 1-3.

storybild

(Billede: Polfoto)

Hørt på tribunen i Esbjerg: ’De er mere på niveau med Salzburg end med St. Etienne, dem her.’

Ja, det italienske top fire-hold Fiorentina fra Firenze var kommet til byen for at færdiggøre festen i det vestjyske, og italienerne levnede ikke Esbjerg de store chancer i 1/16-finalen i Europa League.

Esbjerg-målmand kaldt ind på chefens kontor
Esbjerg-målmand kaldt ind på chefens kontor


Eller jo, faktisk have Esbjerg sine chancer, og glædeligt for superligaholdet, der har bagdelen under nedryknigsfladen hjemme i ’suppen’, så kom den nyerhvervede kroat Martin Pusic gevaldig fornemt fra start foran 11.033 tilskuere på Blue Water Arena. Allerede i 10. minut af sin debut scorede han et udligningsmål til 1-1.

Men derfor havde Niels Frederiksens mandskab alligevel sit hyr med at holde et ellers skadesplaget Fiorentina-mandskab fra de nemme scoringer.

Esbjerg politianmeldt efter spillersalg
Esbjerg politianmeldt efter spillersalg


Allesandro Matri, kendt fra Juventus og Milan, var sikker i sin sag minuttet før Pusic’ scoring, og allerede fem-seks minutter senere bragte højrekanten Josep Illic dem tilbage i front.

I 36. minut hægtede Davidson Drobo-Ampem en Fiorentina-mand, og så vurderede den russiske dommer, at der var straffespark. Det var de færreste tilstedeværende vestjyder enige i. Var den ikke uden for? Nej, det var den ikke.

Uanset hvad var den tidligere Liverpool-fyr Alberto Aquilani sikker på sparket. 3-1, og en anden debutant, slovakken Martin Dubravka, havde fået Firenzes ’Viola’ at føle.

Fiorentina-træner får hjælp af journalister til Esbjerg-kamp
Fiorentina-træner får hjælp af journalister til Esbjerg-kamp

I anden halvleg skete der ikke ret meget. Begge hold havde få chancer – specielt indskiftede Jesper Rasmussen kunne snildt have reduceret til 2-3 kort før tid, men fra feltet skød han lige på målmand Neto.

På plussiden vil Niels Frederiksen sikkert glæde sig over Pusic’ farlighed, Mohammed Fellahs forventede kreativitet og holdets fart til stadighed, som han kan genbruge, når FC Nordsjælland kommer på besøg mandag.

Fiorentina kan egentlig meget mere, end de viste ved Den jyske vestkyst, for angrebsstjerner som Mario Gomez og Giuseppe Rossi var enten ikke med eller kom først ind i anden halvleg (Gomez), mens flere andre stamspillere var ude.

Nu skal der lidt af en kraftpræstation til for Esbjerg fB om en uge i Firenze. Men det kan holdet også godt.

Fiorentina er unægtelig den største mundfuld, de har skullet gabe over i Europa Leauge, men holdet vandt i efteråret ude mod St. Etienne, Standard Liege og Elfsborg, mens kun Red Bull Salzburg blev for meget på den europæiske udebaneturné.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx