26/03-18 09:06

Tysk sølvhelt stopper karrieren og dropper VM i DanmarkTysk sølvhelt stopper karrieren og dropper VM i Danmark

Tyskland må undvære en af holdets mest markante spillere ved VM, hvor Danmark venter i åbningskampen.

storybild

Christian Ehrhoff var med til at vinde sølv ved vinter-OL i februar. Her er han i nærkamp med Ivan Telegin i finalen mod Rusland. Scanpix/Brendan Smialowski

Köln. Det tyske ishockeylandshold må undvære et af sine stærkeste og mest erfarne kort ved VM i Danmark senere på foråret.

Den mangeårige NHL-back Christian Ehrhoff annoncerede søndag, at han stopper karrieren med øjeblikkelig virkning og således ikke er til rådighed, når Tyskland åbner VM mod Danmark 4. maj i Herning.

Karrierestoppet kommer efter, at Ehrhoff sammen med klubben Kölner Haie er røget ud af kampen om det tyske mesterskab efter et kvartfinalenederlag til Nürnberg.

- Jeg har underrettet holdet, Haie-ledelsen og også Marco Sturm (landstræner, red.). Jeg har haft en lang og succesfuld karriere, siger Ehrhoff til klubbens hjemmeside.

- Beslutningen er velovervejet og er modnet i de seneste uger. Efter så mange år på højeste niveau er tidspunktet nu kommet til at begynde på noget nyt, lyder det fra den 35-årige back.

Ehrhoff var i februar en af de bærende spillere på det tyske landshold, der meget overraskende vandt sølv ved OL i Pyeongchang.

Mellem 2003 og 2016 spillede han i alt 862 NHL-kampe for seks forskellige klubber.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Farvel og tak: 24.000 danskere...
bt.dk
NU blomstrer kirsebærtræerne - se det...
bt.dk
Sigtet for at true mindreårige piger...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx