Af - 27/05-15 13:31; Opdateret: 27/05-15 15:06

Zlatan-forfatter: Jeg digtede ALLE Zlatans citaterZlatan-forfatter: Jeg digtede ALLE Zlatans citater

Forfatteren bag Zlatan Ibrahimovic' selvbiografi 'Jeg er Zlatan' indrømmer, at han selv har fundet på alt, hvad fodboldspilleren 'siger' i bogen.

storybild

(Billede: Polfoto)

- Jeg skulle måske ikke indrømme det, men jeg besluttede mig for at skrive bogen som en roman. Jeg citerede ham ikke rigtigt. Jeg begyndte at finde den litterære illusion om Zlatan Ibrahimovic, og så skrev jeg den.

Sådan siger ghostwriteren David Lagercrantz, ifølge The Telegraph, om bogen 'Jeg er Zlatan', der har gået sin sejrsgang over hele verden.

Zlatan-forfatter: - Jeg er kommet tættere på Zlatan
Zlatan-forfatter: - Jeg er kommet tættere på Zlatan

- Det afgørende er, at jeg ikke arbejdede som en journalist. Jeg citerede ham ikke. Jeg ved at, hvis du vil finde noget, der lyder sandt og autentisk, så er det sidste du vil gøre at citere folk. Jeg tror ikke jeg har nogen ægte citater fra ham. Jeg forsøgte at få en illusion om ham, at finde historien. Jeg ledte efter den litterære Ibrahimovic, siger han

Han fortæller også, at han ikke på forhånd havde fortalt bogens hovedperson om sin fremgangsmåde, så forståeligt nok var han en lille smule nervøs, da han skulle forelægge det færdige manuskript for Zlatan Ibrahimovic selv.

Seriemorder ville skyde Zlatan i sin Ferrari: Kom for sent
Seriemorder ville skyde Zlatan i sin Ferrari: Kom for sent

- Han kan ikke lide journalister, der tager sig friheder. Og jeg havde virkelig taget mig friheder, så forestil dig, hvor nervøs jeg var. Det første han sagde var: Hvad fanden er det her? Det her har jeg aldrig sagt! Men lidt efter lidt, tror jeg, at han forstod, hvad jeg prøvede på. Og nu tror han virkelig, at det er hans historie, fortæller David Lagercrantz.

I forlagets omtale af bogen står der godt nok: 'I ”Jeg er Zlatan Ibrahimovic" fortæller Zlatan med egne ord om....', men det er altså ikke helt sandt.

LÆS OGSÅ: ...og Zlatan-vejret: Der er udsigt til pengeregn

LÆS OGSÅ: Her er Zlatan af voks – og Zlatan af stål

LÆS OGSÅ: Zlatan til holdkammerater: Ingen siger noget - jeg er chefen

LÆS OGSÅ: Zlatan-mål skaber tumult - dommer afbryder kamp

LÆS OGSÅ: Her går Zlatan i bud-krig på Facebook-auktion

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
'Diverse mænd har skrevet til mig, at...
bt.dk
I dag kan en ny børne-dille begynde:...
bt.dk
Kim Walls danske kæreste: Hun var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx