05/12-17 19:04; Opdateret: 05/12-17 23:20

Danske curlingkvinder åbner OL-kvalifikation med sejrDanske curlingkvinder åbner OL-kvalifikation med sejr

Det danske kvindelandshold i curling vandt 7-4 over Italien i deres første OL-kvalifikationskamp.

storybild

Madeleine Dupont og resten af de danske curlingkvinder fik den bedst mulige start på OL-kvalifikationen, da de vandt 7-4 over Italien. Scanpix/Mathieu Belanger

Plzen. Danmarks curlingkvinder fik tirsdag en god start på kvalifikationsturneringen til vinter-OL, da danskerne vandt 7-4 over Italien i deres første kamp.

Skipper Madeleine Dupont, Denise Dupont, Julie Høgh og Mathilde Halse, kom ellers ikke godt fra start og var bagud 1-2 efter tre ender.

Men danskerne kom stærkt igen, og efter fem ender var stillingen 3-3. Danskerne tog efterfølgende teten og gjorde det til 7-4, inden italienerne gav op i løbet af tiende og sidste ende.

Onsdag morgen skal kvinderne igen i ilden, når modstanderen hedder Tyskland. Tyskerne tabte tirsdag 5-10 til Letland.

Curlingdamerne er i gruppe med Kina, Tjekkiet, Finland, Tyskland, Italien og Letland, og turneringen spilles i byen Plzen i Tjekkiet.

Knap så godt gik det for de danske herrer, da de tirsdag aften måtte indkassere et nederlag på 3-6 til Rusland.

Efter fem ender var stillingen 1-1 i en meget lige kamp, men på trods af at Danmark i sjette ende bragte sig foran, så bed russerne fra sig og tog føringen i syvende ende.

Efter ottende ende var stillingen 3-3, og alt var åbent. Men da russerne scorede tre point i niende ende, så blev det for svært for danskerne, der opgav efter 15 sten i tiende og sidste ende.

Rasmus Stjerne, Johnny Frederiksen Mikkel Poulsen og Oliver Dupont skal forsøge at rejse sig igen, når de onsdag ved middagstid møder Tjekkiet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Vegetarer kan mangle kritisk vitamin:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx