09/07-17 14:48; Opdateret: 09/07-17 15:59

Magnussen udgår af Østrigs Grand Prix - Bottas sejrerMagnussen udgår af Østrigs Grand Prix - Bottas sejrer

Spielberg. Danske Kevin Magnussen måtte søndag udgå af Østrigs Grand Prix på 30. omgang på grund af tekniske problemer med sin Haas-racer.

storybild

Danskeren havde ellers kørt sig op på 11.-pladsen fra sin startplacering som nummer 15. Her lå han i et godt stykke tid bagved Lance Stroll (Williams), inden problemerne med bilen opstod og sendte Magnussen ud af løbet.

Det er stadig uvist, hvad der helt præcist forårsagede de tekniske problemer med danskerens bil, men ifølge Haas var det problemer med bilens hydraulik.

Dagens vinder blev Valtteri Bottas (Mercedes), der startede fra pole position.

Bottas fik en usædvanligt god start og blev også undersøgt for tyvstart i løbet af grandprix'et. Han blev dog frikendt og slap derfor for straf.

Sebastian Vettel (Ferrari) pressede Bottas til sidst i løbet for at tage føringen, men det lykkedes ikke for tyskeren. Dermed tog Bottas sin anden grandprixsejr i karrieren, efter at han tidligere på året sejrede i Rusland.

Vettel blev nummer to, mens australske Daniel Ricciardo (Red Bull) sluttede som nummer tre lige foran britiske Lewis Hamilton (Mercedes).

På de sidste omgange pressede Hamilton hårdt på for at overhale, men Ricciardo afviste flot og holdt altså fast i sin podieplacering.

Kevin Magnussens Haas-kollega, Romain Grosjean, sluttede som nummer syv.

I den samlede VM-stilling ligger Sebastian Vettel fortsat nummer et.

Tyskeren har nu 171 point, mens Lewis Hamilton har 151 point. Valtteri Bottas hentede en smule ind på briten og har 136 point som nummer tre.

Magnussen er med 11 point faldet tilbage til 14.-pladsen. Den danske kører er blevet overhalet af teamkammeraten Grosjean, der har 18 point.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LTF-medlem udvises af Danmark
bt.dk
Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx