Af - 04/01-17 14:25

Red Bull-boss: Modige F1-kørere belønnes i 2017Red Bull-boss: Modige F1-kørere belønnes i 2017

Nye regler i Formel 1 gør, at mod vil blive belønnet ekstra meget i den kommende sæson. Både hos kørerne og konstruktørerne, mener eksperter.

Bildstrecke im Grossformat »
Kevin Magnussen er den dansker, der har kørt flest løb i Formel 1. Kevin Magnussen i sit rette element: Bag rattet i en Formel 1-racer. - Jeg har kørt ræs hele mit liv, og nu er jeg sulten og ivrig efter at sidde i en Formel 1-racer igen, sagde Magnussen, i forbindelse med sit comeback til Formel 1. Navn: Kevin Jan Magnussen Født: 5. oktober 1992 i Roskilde I Kevin Magnussens debut i Formel 1 i marts 2014 i Melbourne kørte han sin hidtil eneste podieplads hjem. Det blev til en andenplads. 12 top-10-placeringer kørte Magnussen hjem i sin første sæson i Formel 1 hos McLaren i 2014. Kevin Magnussen kørte for McLaren i 2014. I 2015 blev han degraderet til resvervekører for samme team. Den 3. februar 2016 blev Kevin Magnussen præsenteret som Renault-kører. - Der er en kæmpe kulturforskel i forhold til McLaren. McLaren er et hold, der er på vej nedad, mens Renault er på vej op, forklarede Magnussen om de første indtryk at det nye hold. (Ritzau) Magnussens første sæson hos Renault har været svingende. En enkelt syvendeplads og en tiendeplads er det blevet til som højdepunktet. Ellers har der været tale om placeringer ude af top-10. Magnussen ser alt andet end frisk ud til pressemøde med de andre Formel 1-kørere i forrige sæson. Kevin har ikke talentet for at køre hurtigt fra fremmede. Han har fået fart i blodet fra sin far, tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen. Dorte Riis Madsen (tv.) har været manager for Kevin Magnussen siden han var teenager. Hun hjalp ham ind i det forjættede Formel 1-land, men nu er deres samarbejde smuldret. Kevin Magnussen i 2012, få år inden han brød ind i Formel 1-verdenen. Året efter vinder han Formel Renault 3.5 Series. Resten er historie...

Hvor længe tør du vente, før du slipper speederen, når svinget kommer nærmere med 300 kilometer i timen?

Det spørgsmål skal Formel 1-kørerne stille sig selv i næste sæson. De nye regelændringer vil nemlig betyde, at mod belønnes.

- Bilerne bliver mere krævende at køre, og der vil være større forskel mellem kørerne, end vi ser nu. De modigere kørere vil blive belønnet, og det vil være mere spændende at kigge på, siger Red Bull-bossen Christian Horner til F1-sitet med det passende navn crash.net.

2017: Sådan går det Kevin, Caroline og alle de andre
2017: Sådan går det Kevin, Caroline og alle de andre

Viasats egen Formel 1-ekspert, John Nielsen, hilser regelændringerne velkommen. Han synes, at det har været for let at køre bilerne hidtil.

- Det bliver kortere bremselængder, bedre grip. Formel 1 skal være sådan, at vi andre tænker: ‘Det der tør jeg sku ikke!’, siger han og forudser, at sådan bliver det også i 2017.

- Det bliver sådan nogle biler, hvor man skal tage en dyb indånding og så holde den på fuld gas. For den bliver sgu hængende på asfalten i svinget, siger han.

Kevin Magnussen: Skiftet til Haas er ikke en omvej
Kevin Magnussen: Skiftet til Haas er ikke en omvej

Det er dog ikke kun kørerne, der skal være modige, mener John Nielsen. Det skal konstruktørerne også. Nye regler belønner nemlig også modige beslutninger, der bliver truffet i forbindelse med designet af bilen.

- Mercedes gør det ikke, for de har ikke behov for at tage store chancer, men andre teams har behov for at finde noget, som alle andre, når de ser det, tænker ‘Hold da kæft!’, siger han og henviser til Brawns banebrydende design, der gjorde den hurtigere end alle andre biler i 2009-feltet.

De nye regler betyder blandt andet, at dækkene bliver bredere og tophastigheden højere.

LÆS OGSÅ: QUIZ: Hvem sagde det - Kevin, Kanye eller Kjærsgaard?

LÆS OGSÅ: Kevins nye teamchef: - Her kan han opnå alt på banen!

LÆS OGSÅ: Her skal Kevin forstærke sig inden næste sæson

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

OL-atlet kan næsten ingenting: Sådan...
bt.dk
Christian Kjær om det svære farvel...
bt.dk
OL-stjerne anmeldt: Lille detalje på...
bt.dk
'Ung mor' indrømmer: Jeg tog stoffer
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx