Af - 20/09-15 17:54; Opdateret: 20/09-15 20:33

Cornelius-hammer bag kæmpe FCK-forløsningCornelius-hammer bag kæmpe FCK-forløsning

Andreas Cornelius bombede FC København op på førstepladsen for første gang i mere end to år.

storybild

Andreas Cornelius scorede sit tredje mål på en uge, da FCK sejrede sig til førstepladsen med 1-0 over Hobro. (Billede: Polfoto/Khan Tariq Mikkel)

FC København kunne med en sejr over bundproppen Hobro sikre sig førstepladsen i Superligaen for første gang i mere end to år. Og det skete. Men det holdt hårdt.

83 minutter skulle der gå før den genfødte bomber Andreas Cornelius fik slasket en løs bold op i hjørnet til slutresultatet 1-0. Til stor jubel for fansene i Parken.

Hvor godt kender du Superligaen?
Hvor godt kender du Superligaen?

Inden den afgørende og forløsende scoring havde anden halvleg udviklet sig til et sandt bombardement mod Hobro-målmand Jesper Rasks mål. For eksempel med et kvarter igen, hvor FCK'erne ramte overliggeren og stolpen inden for et minut.

I første halvleg var det dog ikke til at se, at københavnerne er inde i en fin mini-stime med syv mål i de to seneste kampe (sejre). Det virkede tungt og langsomt for FCK, og særligt højresiden med Christopher Remmer på back og Kasper Kusk foran var for bleg.

Mestrene ramt af europæiske tømmermænd
Mestrene ramt af europæiske tømmermænd

Så var der straks mere liv i de hårdt fightende jyder og virkede godt indstillet på Ståle Solbakkens dyre mandskab. Faktisk spillede sidste års Superliga-darlings klart bedst af de to hold og kom frem til de bedste chancer, blandt andet et Jesper Bøge-hug på overliggeren.

- Vi har været for statiske og vores fløjspillere er kommet for langt ind i banen, lød Ståle Solbakkens forklaring til Canal 9 på det uforløste spil før pausen.

Aggressivt spil gav målmand chancen i OB
Aggressivt spil gav målmand chancen i OB

I anden halvleg blev det bedre. Men det tog noget tid. Efter en times spil spillede Thomas Delaney venstrefløjen Benjamin Verbic helt fri, men fra sin position i venstre side af feltet fik sloveneren overplaceret sit spark.

Også Kasper Kusk havde misbrugt en god mulighed i anden halvlegs indledning og netop nordjyden blev Ståle Solbakkens første offer for de manglende mål. Ind i stedet: Andreas Cornelius.

Sen AGF-brøler giver Sønderjyske tre point i Aarhus
Sen AGF-brøler giver Sønderjyske tre point i Aarhus

Og det skulle vise sig at blive kampens vendepunkt.

Men det var hans makker i angrebet, Federico Santander, der fik kampens næste store mulighed. Her first-time-flugtede paraguayaneren Nicolai Jørgensens flade indlæg, men Jesper Rask i Hobro-målet reddede stærkt - også riposten, som Santander liggende fik sparket mod mål.

FCK vandt regndans i Telia Parken
FCK vandt regndans i Telia Parken

Dermed står Santander fortsat noteret for nul kasser for FCK i Superligaen efter 645 minutters spil. Heldigvis for hjemmeholdet var der anderledes skarphed over Cornelius.

Den nyligt tilbagevendte angriber (fra en brækket ankel i foråret) tøvede ikke, da en bold dumpede ned for fødderne af ham i venstre side af feltet. Venstrefoden blev svunget og i mål hamrede bolden afsted via overliggeren.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx