Af - 20/09-15 17:54; Opdateret: 20/09-15 20:33

Cornelius-hammer bag kæmpe FCK-forløsningCornelius-hammer bag kæmpe FCK-forløsning

Andreas Cornelius bombede FC København op på førstepladsen for første gang i mere end to år.

storybild

Andreas Cornelius scorede sit tredje mål på en uge, da FCK sejrede sig til førstepladsen med 1-0 over Hobro. (Billede: Polfoto/Khan Tariq Mikkel)

FC København kunne med en sejr over bundproppen Hobro sikre sig førstepladsen i Superligaen for første gang i mere end to år. Og det skete. Men det holdt hårdt.

83 minutter skulle der gå før den genfødte bomber Andreas Cornelius fik slasket en løs bold op i hjørnet til slutresultatet 1-0. Til stor jubel for fansene i Parken.

LÆS OGSÅ: Hvor godt kender du Superligaen?

Inden den afgørende og forløsende scoring havde anden halvleg udviklet sig til et sandt bombardement mod Hobro-målmand Jesper Rasks mål. For eksempel med et kvarter igen, hvor FCK'erne ramte overliggeren og stolpen inden for et minut.

I første halvleg var det dog ikke til at se, at københavnerne er inde i en fin mini-stime med syv mål i de to seneste kampe (sejre). Det virkede tungt og langsomt for FCK, og særligt højresiden med Christopher Remmer på back og Kasper Kusk foran var for bleg.

LÆS OGSÅ: Mestrene ramt af europæiske tømmermænd

Så var der straks mere liv i de hårdt fightende jyder og virkede godt indstillet på Ståle Solbakkens dyre mandskab. Faktisk spillede sidste års Superliga-darlings klart bedst af de to hold og kom frem til de bedste chancer, blandt andet et Jesper Bøge-hug på overliggeren.

- Vi har været for statiske og vores fløjspillere er kommet for langt ind i banen, lød Ståle Solbakkens forklaring til Canal 9 på det uforløste spil før pausen.

LÆS OGSÅ: Aggressivt spil gav målmand chancen i OB

I anden halvleg blev det bedre. Men det tog noget tid. Efter en times spil spillede Thomas Delaney venstrefløjen Benjamin Verbic helt fri, men fra sin position i venstre side af feltet fik sloveneren overplaceret sit spark.

Også Kasper Kusk havde misbrugt en god mulighed i anden halvlegs indledning og netop nordjyden blev Ståle Solbakkens første offer for de manglende mål. Ind i stedet: Andreas Cornelius.

LÆS OGSÅ: Sen AGF-brøler giver Sønderjyske tre point i Aarhus

Og det skulle vise sig at blive kampens vendepunkt.

Men det var hans makker i angrebet, Federico Santander, der fik kampens næste store mulighed. Her first-time-flugtede paraguayaneren Nicolai Jørgensens flade indlæg, men Jesper Rask i Hobro-målet reddede stærkt - også riposten, som Santander liggende fik sparket mod mål.

LÆS OGSÅ: FCK vandt regndans i Telia Parken

Dermed står Santander fortsat noteret for nul kasser for FCK i Superligaen efter 645 minutters spil. Heldigvis for hjemmeholdet var der anderledes skarphed over Cornelius.

Den nyligt tilbagevendte angriber (fra en brækket ankel i foråret) tøvede ikke, da en bold dumpede ned for fødderne af ham i venstre side af feltet. Venstrefoden blev svunget og i mål hamrede bolden afsted via overliggeren.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx