Af - 16/12-13 08:39

VM: Udlandet jubler - Montenegro græderVM: Udlandet jubler - Montenegro græder

De danske håndboldkvinder trækker overskrifter i det store udland.

storybild

Danmarks Ann Grete Nørgaard er hoppet op til Cecilie Greve, søndag aften efter VM 1/8-finalen mod Montenegro i Beograd. (Lars Poulsen/POLFOTO)

Det var ikke kun herhjemme, at der blev fulgt ivrigt med i gyseren mellem Danmark og Montenegro ved VM i kvindehåndbold i Serbien.

Kampen sluttede som bekendt 22-21 til de danske tøser, og det overraskende resultat har skabt overskrifter rundt omkring - særligt i Norge, hvor man hylder det danske hold.

- De danske håndboldkvinder græd af glæde, da det gik op for dem, at VM-kvartfinalen var sikret efter en thriller af et slutminut, skriver den norske avis Verdens Gang.

Her kaldes både Danmark og Montenegro for 'håndboldgiganter'. Og det er meget naturligt det afsluttende minut, der får mest plads. Særligt det allersidste sekund af dette minut, hvor Montenegros stjernespiller Katarina Bulatovic smækkede bolden i kassen et splitsekund for sent.

- Det tog ikke mange sekunder, før det danske hold opdagede, at klokken havde tikket deres vej, og mens rivalerne fra Montenegro sank sammen i fortvivlelse, eksploderede den danske lejr, skriver Verdens Gang.

Målhelten: VM-medaljer? Hvorfor ikke?
Målhelten: VM-medaljer? Hvorfor ikke?

Playmaker-profilen: Det var slet ikke til at forstå
Playmaker-profilen: Det var slet ikke til at forstå

Højdramatisk opgør
Norsk TV 2 kalder kampen for 'højdramatisk'.

- Kampen var som forventet en fysisk udfordring for danskerne fra start til slut. Montenegros fysiske spillestil gjorde tingene vanskelige, men danskerne fulgte med kampen igennem, skriver TV 2 Norge.

Anja Andersen kritiserede i sidste uge landstræner Jan Pytlick for at være for hård over for de danske kvinder - han skælder dem ganske enkelt for meget ud, mener hun - og det har nordmændene også bemærket.

- Fra sidelinjen rasede Pytlick, da Danmark måtte spille med to færre spillere på banen, men undertalsperioden forløb uden, at Danmark tabte på det.

Pytlick: Utroligt at vi vinder med så mange fejl
Pytlick: Utroligt at vi vinder med så mange fejl

Sensation! Danmark videre til VM efter vild afslutning
Sensation! Danmark videre til VM efter vild afslutning

Montenegro: Åh nej
I Montenegro er der naturligvis stor skuffelse efter det knebne nederlag.

- Åh nej. Der skete netop det, som ingen troede muligt, og som ingen havde frygtet - Montenegros håndboldhold er ude af verdensmesterskaberne, skriver avisen Vijesti.

Her fastslås det, at Danmark havde heldet søndag aften, da Bulatovics sidste afslutning netop blev sendt afsted et milisekund for sent.

- Det er svært at sætte ord på, hvorfor det gik galt. Holdet var fyldt med selvtillid, sikkert på at intet kunne stoppe dets marcheren mod podiet. Måske har troen på egne evner skygget for den skinbare sandhed - at offensiven er totalt afhængig af Katarina Bulatovic, lyder det i Vijesti, der i en mellemrubrik fint skitserer kampens forløb set med Montenegros øjne: 'En god start og så tortur'.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand alvorlig kvæstet i bilulykke
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Vil undgå katastrofen: Magnussen og...
bt.dk
Se listen: Får du mere eller mindre i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx