Af Ritzau - 17/03-17 12:31; Opdateret: 17/03-17 17:21

AGF gentager finalebrag mod FCK i pokalens kvartfinaleAGF gentager finalebrag mod FCK i pokalens kvartfinale

Sidste års finalister tørner sammen i DBU Pokalens kvartfinaler, når AGF besøger FC København i Parken.

storybild

FC Københavns Julian Kristoffersen scorede til 4-0 imod Jammerbugt i en kamp i DBU Pokalen. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

AGF har mulighed for at få revanche for sidste års nederlag i pokalfinalen til FC København, når holdene tørner sammen i kvartfinalen i DBU Pokalen i Parken.

Sidste år vandt københavnerne 2-1 over jyderne, der kæmpede hårdt og gav FCK kamp til stregen. Men efter fredagens lodtrækning mødes de to hold igen.

- Så er det revanchetid. Vi møder FC København i kvartfinalen i pokalturneringen - bare gør endetribunen klar, skriver AGF på klubbens Twitter-profil.

FCK har tidligere mødt AGF tre gange i pokalturneringen, og hver gang har det været i København.

Ud over finalen i 2016 mødtes holdene i 1995-96, hvor AGF vandt 2-0, og i 1997-98, hvor det blev til en sejr til FCK på 3-1 efter forlænget spilletid.

Lodtrækningen, der blev vist live på DBU's hjemmeside, lægger op til fire spændende kampe, hvor der er meget på spil. Tre superligabrag og et rent 1. divisionsopgør er i vente.

De eneste to hold blandt kvartfinalisterne, der ikke spiller i Superligaen, formåede at trække hinanden. Dermed mødes 1. divisionsklubberne Næstved og Vendsyssel FF hos førstnævnte.

Mens Vendsyssel ligger nummer fem i 1. division med 32 point og håber på en fremtid med superligakampe, ligger Næstved næstsidst med bare 21 point og kæmper for at overleve.

Randers FC, der ligger nummer seks i Superligaen inden de sidste kampe i grundspillet bliver afgjort søndag, skal møde Brøndby.

Til sidst blev AaB og FC Midtjylland trukket op af bowlen. Holdenes første kamp spilles i Aalborg.

Opgørene bliver afgjort fra tirsdag 4. april til torsdag 6. april, men de præcise datoer er endnu ikke fastlagte. Pokalvinderne bliver fundet Kristi himmelfartsdag 25 maj.

Holdene, der mødes i kvartfinalerne, fordeler sig således:

Næstved - Vendsyssel FF Randers FC - BrøndbyFC København - AGFAaB - FC Midtjylland

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rigmanden og entreprenøren Elon Musk...
bt.dk
Skandale: Fodboldspiller tiltalt for...
bt.dk
Ny forskning: Sådan lærer du dit barn...
bt.dk
Politiet vil i kontakt med folk, der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx