Af Ritzau - 31/05-16 23:19

Mogensen gør comeback i jagt på OL-billet i IndonesienMogensen gør comeback i jagt på OL-billet i Indonesien

Carsten Mogensen gør comeback onsdag efter sin lange pause som følge af en operation i hjernen.

storybild

Carsten Mogensen (th.) og Mathias Boe (tv.) er klar til comeback ved Indonesia Open. (Billede: Reuters/Peter Cziborra)

Kan han blive klar til OL i Rio?

Det er det altoverskyggende spørgsmål, der hænger over badmintonspilleren Carsten Mogensen, når han onsdag gør turneringscomeback ved Indonesia Open sammen med makkeren Mathias Boe.

Mogensen har ikke spillet en betydende kamp siden hold-EM i Rusland i februar, hvor han faldt om på hotellet og måtte igennem en operation i hjernen.

I tiden efter tvivlede mange på, om Mogensen nogensinde ville komme tilbage på topplan, men godt tre måneder senere har han meldt sig klar til comeback.

- Lige meget hvad så er det et mirakel, siger Jim Laugesen, tidligere topspiller og nuværende ekspert for TV2.

Men et er miraklet. Noget andet er, i hvilken tilstand Carsten Mogensen er vendt tilbage for at gøre krav på den OL-plads, han og Boe var så godt som sikre på inden Mogensens ufrivillige pause.

Selv er den 32-årige tidligere OL-sølvvinder ikke i tvivl.

- Selv en blind mand kan se, at jeg har det fantastisk, og at jeg er klar. Allerede nu spiller jeg på et meget højt niveau, lød det for en lille uges tid siden fra Carsten Mogensen, da han brød sin selvvalgte tavshed i en sms til DR.

Nu skal de kontante ord omsættes til et bevis, som er stærkt nok til, at Badminton Danmark (BD) beslutter at sende Boe/Mogensen til OL i stedet for den kampklare erstatning i skikkelse af Mads Conrad-Petersen/Mads Pieler Kolding.

Beslutningen ventes truffet 13. juni.

- En ting er at sige det, men noget andet er at vise det efter en lang flyvetur, i ekstrem varme og høj luftfugtighed i Indonesien, siger Jim Laugesen.

Boe og Mogensen har fået en svær lodtrækning i Indonesien, hvor et stærkt kinesisk par venter i første runde. Et stort resultat er dog ikke væsentligt i forhold til OL-udtagelsen.

- Resultatet er ikke afgørende. Det er vigtigt, at Carsten Mogensen finder ud af, om han kan være med til en almindelig turnering og håndtere rejsen, sagde BD-sportschef Finn Trærup i sidste uge.

Ifølge Jim Laugesen er det også det rigtige at vurdere på, men han har samtidig tiltro til, at Mogensen kan levere på et højt niveau, hvis han er så klar, som han hævder.

- Carsten Mogensen er en gudbenådet badmintonspiller og har stor tro på tingene, siger den tidligere topspiller og tilføjer, at forholdene i Indonesien passer den tilbagevendte dansker godt.

- Det er en hal, som er meget svær at spille i. Den er teknisk svær med meget vind, og derfor bliver det ikke de længste dueller, man bliver udsat for.

Laugesen tror, man får en topmotiveret dansker at se.

- Den Carsten Mogensen, jeg kender, giver ikke op.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsen stoppet midt i forklaring
bt.dk
Hængte ombejlet fodboldstjerne ud: Nu...
bt.dk
35-årig far dræbte sine to små børn...
bt.dk
9-årige Leo meldt savnet: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx