Af - 29/11-16 22:48

Ikke første gang: Fatale flystyrt har ramt flere sportsholdIkke første gang: Fatale flystyrt har ramt flere sportshold

Dagens tragiske flystyrt med et brasiliansk fodboldhold er ikke det første af slagsen i sportens verden.

Bildstrecke im Grossformat »
16. juli, 1960: Otte danske fodboldspillere dør i et flystyrt ved Kastrup. De otte var udtaget til B-landsholdet for at teste formen mod et dansk ungdomslandshold få måneder før OL i Rom. Her vandt Danmark iøvrigt sølv. 6. februar, 1958: Otte Manchester United-spillere dør i en flystyrt nær tyske München. Holdet var på vej hjem efter en Europa Cup-kamp i serbiske Beograd. Holdet var kendt som The Busby Babes, opkaldt efter manager Matt Busby. 4. maj, 1949: Et fly med det italienske mesterhold Torino styrter ned i et bjergområde i det nordlige Italien. Ingen om bord overlever, og 18 Torino-spillere omkommer. 29. april, 1993: Zambias fodboldlandshold styrter i havet tæt på Gabons hovedstad, Libreville, på vej til det afrikanske fodboldmesterskab i Senegal. 18 zambiske spillere og fem ledere er med på flyet. Ingen overlever. Her mindes ofrene af Zambias landshold i 2012. 7. september, 2011: Et russisk fly styrter ned i Jaroslavl på vej til Minsk og sæsonstarten i ishockey. 27 spillere, to trænere og syv ansatte i ishockeyklubben Lokomotiv Jaroslavl dør, blandt andre den svenske landsholdskeeper Stefan Liv. 27. januar, 2001: To basketballspillere fra Oklahoma State, Dan Lawson og Nate Fleming, samt seks andre fra klubbens stab dør efter et flystyrt nær Byers i Colorado. 8. december, 1987: 16 spillere og træneren Marcos Calderon fra den peruanske fodboldklub Alianza Lima omkommer, da de er med på et fly, der styrter ned i Lima i Peru. Her er Alianza-spiller i aktion i 2011. 13. oktober, 1972: Et fly med 45 mennesker om bord styrter ned i Andesbjergene. Om bord er det uruguayanske rugbyhold Old Christians fra hovedstaden Montevideo. 16 overlevende bliver fundet over to måneder efter ulykken, som blandt andet er baggrunden for filmen "Alive". Dette er et billede fra filmen. 8. november, 1948: Det tjekkoslovakiske ishockeylandshold styrter ned i England. Mindst fem spillere - inklusive verdensmesteren Ladislav Trojak - døde. Spillere og trænere fra den brasilianske fodboldklub Chapecoense var om bord på det fly, der styrtede ned i Colombia tirsdag morgen dansk tid. Der var i alt 81 mennesker med på flyet, som styrtede ned tirsdag den 29. november. Fem overlevede - heraf tre spillere fra Chapecoense. Målmand Marcos Danilo Padilha overlevede i første omgang flystyrtet, men døde senere på hospitalet. Chapocoense har på kun få år arbejdet sig op fra de lavere rækker i Brasilien til den absolutte sydamerikanske top. Holdet var på vej til at spille finalen i Copa Sudamericana - Sydamerikas svar på Europa League - mod colombianske Atlético Nacional i Medellin. Chapecoenses tredjemålmand Marcelo Boeck (th) var ikke med på dødsflyet: Han havde fået fri fra turen for at fejre sin fødselsdag. Fotoet her er fra hans tid i den portugisiske klub Sporting. Chapocoense-fans har haft meget at juble over de seneste år. Nu er der kun sorg. Chapocoense-fans har dagen lang samlet sig foran holdets stadion Chapocoense-fans har lagt mindebreve foran Chapecoenses stadion

Flere gange i historien er store sportshold blevet ramt af flystyrt. Se mere i galleriet.

Spillere og trænere fra den brasilianske fodboldklub Chapecoense var om bord på det fly, der styrtede ned i Colombia tirsdag morgen dansk tid.

Der var i alt 81 mennesker med på flyet, og kun fem overlevede - heraf tre spillere fra Chapecoense.

Colombianere vil give titel til nedstyrtet klub
Colombianere vil give titel til nedstyrtet klub

Undgik dødsflyet: Fik fri for at fejre fødselsdag
Undgik dødsflyet: Fik fri for at fejre fødselsdag

Det er sket flere gange før i historien, at et sportshold er blevet ramt af en lignende fatal tragedie. Blandt andet det danske fodboldlandshold og et meget talentfuldt Manchester United-mandskab.

I galleriet herover er der en liste over andre udvalgte sportshold, som har været involveret i flystyrt.

LÆS OGSÅ: 27-årig fodboldspiller overlevede mirakuløst flystyrt: Pas på min vielsesring

LÆS OGSÅ: Flystyrt aflyser al fodbold i Sydamerika

LÆS OGSÅ: Fodbolden i chok: Alle føler med Chapocoense

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx