Af Ritzau - 24/10-16 19:43

Tjekke leverer stort comeback mod French Open-mesterTjekke leverer stort comeback mod French Open-mester

Garbine Muguruza havde matchbold og førte 5-2 i afgørende sæt, men tabte til Karolina Pliskova i WTA Finals.

storybild

Garbine Muguruza lå i klar vinderposition, men tabte til Karolina Pliskova. (Billede: Reuters/Edgar Su)

Den forsvarende French Open-mester hos tenniskvinderne, Garbine Muguruza, havde kampen i sin hule hånd, men åbnede alligevel sæsonfinalen, WTA Finals, med et nederlag i gruppespillet.

Spanieren førte 5-2 i det afgørende sæt, men smed føringen væk og tabte 2-6, 7-6, 5-7 til tjekken Karolina Pliskova.

Tidligere i kampen havde Muguruza selv lanceret et fornemt comeback. Hun tabte første sæt klart og kom også bagud 1-3 i andet sæt, inden hun tog fire partier på stribe til føring 5-3.

Hun satte dog føringen over styr i den omskiftelige kamp, men hev sættet hjem med sejr i sættets afgørende tiebreak på 7-4 efter at have været bagud 0-3.

Så var det som om, luften gik af den tjekkiske ballon. Nu var Muguruza i den dominerende rolle, mens fejlene fra tjekkens ketsjer blev flere.

Muguruza brød tjekkens serv to gange indledningsvis og bragte sig foran 4-0 i tredje sæt.

Efter et maratonparti på 15 minutter tog tjekken det ene servegennembrud tilbage til stillingen 2-4, men derefter svarede Muguruza tilbage med et brud til 5-2.

Spanieren spillede sig frem til en matchbold, men den formøblede hun med en flugtning i nettet, og i stedet kunne hun kort efter konstatere, at Pliskova reducerede til 4-5.

Heller ikke i andet forsøg lykkedes det for Muguruza at serve kampen hjem, og ved stillingen 5-5 faldt hun helt sammen og tabte hurtigt kampens sidste to partier.

I samme gruppe - den hvide - vandt Svetlana Kuznetsova tidligere mandag over den forsvarende mester, Agnieszka Radwanska, ligeledes i tre sæt.

WTA Finals har deltagelse af sæsonens otte bedste spillere. De er inddelt i to grupper, hvorfra de to bedste avancerer til semifinalerne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx