22/03-16 14:01

Nye dopingsager rammer RuslandNye dopingsager rammer Rusland

Ruslands sportsminister tilbyder at trække sig efter afsløring af nye russiske dopingsager. Nu i brydning.

storybild

Ruslands sportsminister Vitaly Mutko har et svært job for tiden, hvor der næsten hver uge bliver afsløret nye russiske dopingsyndere. (Billede: AP/Ivan Sekretarev)

Allerede dagen efter, at det kom frem, at fire russiske brydere var blevet fanget i en dopingfælde med stoffet meldonium, viser en intern undersøgelse, at det står meget værre til.

Ruslands eget brydeforbund er i en intern undersøgelse nået frem til, at der er langt flere dopingsyndere end de offentliggjorte.

- Der er et tocifret antal positive dopingprøver. Mentalt er vi alle ramt, siger præsidenten for det russiske brydeforbund, Mikhail Mamiashvili, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Rusland har haft store problemer, efter Det Internationale Atletikforbund, IAAF, besluttede at udelukke Rusland fra store atletikbegivenheder. Også OL er i fare.

Siden er 18 russiske sportsfolk blevet testet positive for stoffet meldonium, og mange flere sager synes på vej.

Præsident Vladimir Putin sagde tirsdag, at landets sportsminister Vitaly Mutko ville beholde sit job på trods af skandalen, men Mutko siger nu selv, at han gerne træder tilbage.

- Hvis jeg ser, at problemerne har noget med mig at gøre, så vil jeg forlade min post, siger sportsministeren, der har haft sit job i otte år.

Meldonium er et lægemiddel, som er udviklet i Letland for at behandle diabetes og lavt niveau af magnesium og også bruges i forbindelse med hjerteproblemer.

Det er øjensynligt særligt udbredt i Rusland og det russiske nyhedsbureau R-Sport rapporterede mandag, at cirka 40 sportsfolk var testet positive for stoffet siden nytår.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Piotr om fremtiden: 'Måske skulle...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx