Af Ritzau - 24/11-16 12:34

Klavs Bruun og spillerne har ramt samme retningKlavs Bruun og spillerne har ramt samme retning

Det danske kvindelandshold og landstræner Klavs Bruun Jørgensen er langt mere afstemt nu end til VM sidste år.

storybild

Klavs Bruun Jørgensen er godt klar over, at han må væbne sig med tålmodighed i forhold til at have et hold, som er på samme fysiske niveau som de bedste nationer. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Efter et lille års tid med postyr og rygter omkring splid mellem spillertruppen på kvindelandsholdet i håndbold og landstrænerteamet står man nu stærkere rustet end nogensinde på den konto.

Det er meldingen fra den danske lejr, som er i gang med forberedelserne til EM i Sverige i december.

- Det føler jeg. Vi havde nogle udfordringer i starten, dem har vi fået vendt godt og positivt, synes jeg, og vi er kommet meget stærkere igennem, siger den nyligt udnævnte anfører Stine Jørgensen.

- Vi har fundet ud af, hvilken retning vi vil gå i, hvordan vi vil gøre tingene, og hvordan vi vil kommunikere. Der føler jeg virkelig, at vi har rykket os, uddyber hun.

Et af diskussionspunkterne, som fik stor opmærksomhed, var Klavs Bruun Jørgensens krav om, at spillerne skulle være bedre fysisk, hvis man ville op i verdenstoppen igen.

Ifølge landstræneren har man fundet fælles fodslag for, hvordan der skal arbejdes med fysikken, og hvor man skal ende henne.

Der er dog et stykke vej endnu, og han mener ikke, at der fysisk er den store forskel på den trup, han tager med til EM, og den han rådede over ved VM for et år siden.

- Det vil jeg ikke umiddelbart stå og sige, at den er, men vi er på vej. Vi er i gang. Det er der ingen tvivl om, siger han.

- Det der med at flytte fysik gør du ikke bare på et halvt år. Det tager tid, og der bliver jeg nødt til at være tålmodig. Det ved jeg godt. Men vi skal blive ved, og det er også derfor, jeg siger, at jeg bliver ved med at hamre løs med det.

For ifølge landstræneren er det overvejende på grund af fysiske mangler, at Danmark er sakket efter et ellers sammenligneligt land som Norge i verdenstoppen.

- Jeg tror på, at hvis vi får flyttet os lidt mere fysisk i forhold til de andre nationer, så kommer vi til at være ligesom Norge, som bare konsekvent ligger sig i top-fire, konkluderer Klavs Bruun Jørgensen.

- Langt hen ad vejen er det på ren fysik.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Jakob har sat sig et vildt mål: Vil...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx