Af - 24/09-13 12:05

FCN-træner om bundplads: Vi har ikke fortjent bedreFCN-træner om bundplads: Vi har ikke fortjent bedre

Ikke godt nok, sådan lyder det i FC Nordsjælland, der er havnet helt i bunden efter nogle gode år.

storybild

Kasper Hjulmand. (Billede: Polfoto/AP/Jens Dresling)

FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand lægger sig fladt ned. En sidsteplads er en sidsteplads.

LÆS OGSÅ: FCN-boss: Hjulmand er fredet

- Det er kritisk, og vi ved, at det er alvor. Vi har ikke fortjent bedre, og vi har ikke været gode nok til at få point. Det drejer sig kun om os selv, siger manden med ansvaret til mx.dk.

Sølle fem point i ni kampe er det blevet til for de seneste to sæsoners guld- og sølvvindere, men lige netop succesen er blevet en del af forklaringen. Knap 30 spillere er røget ind og ud af holdet i de seneste tre transfervinduer.

- Vi er lidt offer for vores egen succes. Vi har altid sagt, at FCN er en klub, hvor spillerne skal kunne komme videre, men man kan ikke lave så mange udskiftninger og forvente at ligge i toppen. Og man kan ikke bygge på og blive bedre. Vi kunne se på det hele, at det godt kunne blive rigtigt hakkende, men vi havde ikke forventet at vi ville ryge så langt ned, som vi har gjort, siger Kasper Hjulmand.

Venstrebacken Patrick Mtiliga kan godt mærke, automatismerne er røget i den meget boldbesiddende spillestil, der stiller store krav til spillerne.

- Men vi havde alligevel regnet med, at vores spil kunne tage os hele vejen,. Det har det gjort de seneste år. Men det har gjort noget ved holdet. Mange nye spillere skal lære systemet og masser af små ting. Nu må vi gå tilbage og gå ud fra grundprincipperne, siger Patrick Mtiliga til mx.dk.

Kasper Hjulmand supplerer: - Der er ingen tvivl om, at spillestilen er meget systematisk. Og meget af vores spil er bygget systematisk op. Det kræver kloge spillere og meget træning at forstå hinanden. En stor udskiftning betyder færre automatisk bevægelser og tanker, og det er ikke optimalt.

Ifølge træneren er 'alle i klubben enige om, at med så mange udskiftninger er vi sårbare', hvilket skulle give nogle roligere transfervinduer fremover.

Så i virkeligheden skal der 'bare' lidt tid til at spille et nærmest helt nyt hold sammen … men med allerede et lille hul op til rigtige side af nedrykningen er det ved at være presserende.

- Vi har ikke så meget tid, og vi skal virkelig være fokuserede på at få sat proppen i nederlagene. Vi har to hjemmekampe nu (mod Randers FC og Brøndby, red.), og dem skal vi have noget ud af. Vi skal også stille og roligt bygge på – tålmodigheden skal være der, men undervejs skal vi have skrabet de nødvendige point sammen, siger Kasper Hjulmand.

Og ifølge træneren er der ikke tale om at gå på kompromis med spillestilen i jagten på de nødvendige point.

- Vi laver ikke om på os selv eller vores tro, men vi laver justeringer. Og vi forsøger hele tiden at forandre og hold gang i udviklingen. Det sker fra måned til måned og fra halvår til halvår, siger han.


LÆS OGSÅ: FCN-ejer: Hjulmand er fredet

LÆS OGSÅ: FCN får sin topscorer tilbage

LÆS OGSÅ: Beckmann: - Tak... og undskyld

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
Dansk pop-ikon skal synge...
bt.dk
Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
11-årig fundet bevidstløs i park: Mor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx