Af Ritzau - 07/03-17 21:59

Ishockeymestrene går i front i sydjysk kvartfinaleserieIshockeymestrene går i front i sydjysk kvartfinaleserie

Esbjerg har taget føringen mod Sønderjyske, mens Rungsted er tæt på exit fra kvartfinalerne.

storybild

Tyler Fiddler demonstrerede igen sin målfarlighed ved at score det ene af Esbjergs fire mål. (arkiv) (Billede: Scanpix/Jan Korsgaard)

Med en 4-1-sejr over Sønderjyske tirsdag aften har ishockeymestrene Esbjerg Energy tilbageerobret initiativet i kvartfinaleserien mellem de to sydjyske rivaler.

Efter tre kampe fører Esbjerg samlet med 2-1. Det hold, der først vinder fire gange, avancerer til semifinalerne.

Hvor de første to kvartfinaler var uhyggeligt tætte, var der større forskel på holdene i kamp tre.

Efter at Danny Hobbs havde bragt Sønderjyske foran med en tidlig scoring, overtog Esbjerg helt initiativet og vendte kampen på hovedet, inden første periode var slut.

Phillip Bruggisser løftede stemningen blandt de godt 2500 tilskuere, da han udlignede, mens Esbjerg var i undertal. Med fem minutter tilbage af perioden kunne Ryan Martindale bringe hjemmeholdet i front.

Mens gæsterne havde svært ved at omsætte deres overtalsspil til store chancer, satte Esbjerg pucken i nettet, første gang Sønderjyske havde en mand i straffeboksen.

Tyler Fiddler stod for målet efter knap en halv times spil. På det tidspunkt begyndte det at se svært ud for Sønderjyske mod det solde hjemmehold.

Da Jordan Knackstedt i begyndelsen af tredje periode bragte Esbjerg på 4-1, var kampen afgjort, og de to hold kunne så småt begynde at lade op til fjerde akt af kvartfinaleserien, der bliver spillet i Vojens på fredag.

Hjemmesejr var der også i Frederikshavn, hvor Herning ellers strittede godt imod, men måtte give fortabt med 2-3. 2100 tilskuere så frederikshavnernes sejr, der bringer nordjyderne i front med 2-1 i serien.

Mens det altså er helt tæt i de øvrige kvartfinaler, er Rungsted i store problemer med tre nederlag til Odense.

Sene scoringer af Robin Sterner og Tony Romano bragte Odense på 3-1, og så betød det mindre, at gæsterne nåede at reducere til 2-3 til allersidst.

Rungsted har kniven for struben på fredag. Et nyt nederlag vil sende holdet på sommerferie i utide.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Nu har eksperterne løst mysteriet om...
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx