Af - 11/09-14 13:44

U21-landstræner drømmer om at gøre som TysklandU21-landstræner drømmer om at gøre som Tyskland

U21-landsholdet slipper for de bedste hold i playoff om EM-billetten. Landstræner Jess Thorup regner dog ikke med nem kamp

storybild

Ung jubel! Lad os håbe, der bliver mere at juble over. (Billede: Polfoto)

I 2009 vandt Tyskland EM for U21-hold, og fem år senere var mange af de samme spillere stammen på det hold, der vandt VM i Brasilien.

Vraget Corner:- Positivt at være på U21
Vraget Corner:- Positivt at være på U21

Nu sidder Danmarks U21-landstræner Jess Thorup og drømmer om at lave en 'Tyskland'.

- Det vil jeg godt være med til. Du kan ikke sammenligne os direkte med tyskerne, men derfor kan man jo godt finde inspiration, siger han.

I morgen bliver der trukket lod til de afgørende playoff-kampe, og her er Danmark seedet, så Jess Thorup slipper for at bekymre sig om de bedste hold.

Sådan! Danmark mod EM med sejr i første kamp
Sådan! Danmark mod EM med sejr i første kamp

- De fleste vil gerne undgå Tyskland, Spanien og Frankrig, og dem undgår vi i første omgang, men dermed ikke sagt, at de andre er nemme. Der venter os to sindssygt svære kampe, og dem glæder vi os til, siger han.

En ting er dog sikker, og det er, at Jess Thorup ikke kan bruge sine bedste spillere i de alt afgørende playoff-kampe. De skal nemlig stå til rådighed ved A-landsholdets EM-kvalifikationskampe mod Albanien og Portugal, der spilles i samme tidsrum.

- Jeg er i dialog med Morten Olsen om spillerne, men A-landsholdet er førsteprioriteten, og jeg ved godt, hvem der er førstevælger, og det er jeg indforstået med, siger han.

Pierre-Emile Højbjerg, Jores Okore, Andreas Cornelius, Nicolai Boilsen, Jonas Knudsen og Christian Eriksen var med på A-landsholdet i forbindelse med kampen mod Armenien i sidste uge – de har alle alderen til at spille på U21-holdet.

- Og lur mig, om der ikke snart kommer nogle flere, der popper op. Selv om jeg egoistisk set godt i stedet kunne tænke mig, at se nogle af dem fra A-landsholdet på U21-holdet, siger han.


LÆS OGSÅ: Dansk Bayern-talent: - Min fars død har gjort mig stærkere

LÆS OGSÅ: Eriksen: - Deres mål gav os liv

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Alternativet-medlem sammenligner...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Silkeborg-manager efter drama:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx