Af Ritzau - 02/10-16 15:56; Opdateret: 02/10-16 21:40

Sønderjyske-træner: Europa-exit har givet os friskhedSønderjyske-træner: Europa-exit har givet os friskhed

Sønderjyske har vundet fire kampe på stribe og er ubesejrede i syv kampe. Søndag gik det ud over AaB.

storybild

Ifølge Sønderjyske-træner Jakob Michelsen er det en fordel, at klubben kan fokusere på Superligaen efter de europæiske kampe tidligere på sæsonen. (Billede: Scanpix/Bo Amstrup)

Sønderjyske sikrede søndag sin fjerde sejr i træk i Superligaen, da AaB blev besejret med 1-0 på Nordjyske Arena efter en dramatisk afslutning.

Med sejren har Jakob Michelsens tropper næsten fået kontakt med top-seks efter en ellers vaklende start på sæsonen, som også bød på europæiske kampe indtil det bitre exit til Sparta Prag.

Nu har Sønderjyske dog kun danske kampe at koncentrere sig om, og ifølge holdets træner kan det netop være en af årsagerne til, at man nu er ubesejret i syv ligakampe i streg.

- Der er ingen tvivl om, at på den korte isolerede bane gavner det ikke at spille torsdag aften, når man har en relativt smal trup som vores, siger Jakob Michelsen efter kampen.

- Friskhed avler skarphed, og skarphed avler, at marginalerne tipper over til ens fordel.

- Når marginalerne tipper over til ens fordel, får man lidt flere point, end når man er træt. Så bliver det stolpe ind og ikke stolpe ud. Det giver selvtillid, og selvtillid avler sejre, siger Sønderjyske-træneren.

Sønderjyske var dog tæt på at tabe kampen mod AaB, der kort tid inden Simon Kroons scoring på et straffespark fik tilkendt et straffespark, som keeper Lukas Fernandes reddede.

Et nederlag ville have sendt gæsterne syv point efter nordjyderne, men i stedet har man nu kun ét point op til Lars Søndergaards mandskab i kampen om at nå slutspilsplaceringerne.

- Vi snakker ikke om top-seks nu. Vi tager en kamp ad gangen, og det er det eneste, det drejer sig om.

- Alle kampe er vigtige, og det viser, hvor tæt Superligaen er. De små marginaler, vi ikke havde i starten af sæsonen, begynder at tippe vores vej nu, siger Jakob Michelsen.

Sønderjyske har efter 12 kampe hentet 17 point, hvilket placerer dem på en syvendeplads.

Efter pausen på grund af landskampe får Sønderjyske besøg af Viborg FF hjemme i Haderslev.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx