Af Ritzau - 22/08-16 11:02

Legenden Gullit skal hjælpe Holland ud af fodboldkriseLegenden Gullit skal hjælpe Holland ud af fodboldkrise

Den tidligere europamester Ruud Gullit bliver en del af det hollandske landshold efter Dick Advocaats farvel.

Han var blandt de mest toneangivende på Hollands fodboldlandshold, der i 1988 vandt EM. Nu skal legenden Ruud Gullit være med til at løfte "Oranje" mod succes ved VM i Rusland i 2018 efter den mislykkede kvalifikation til sommerens EM.

Gullit, der i 1987 blev kåres som Europas bedste fodboldspiller, bliver således en del af trænerteamet for Hollands landshold, der har Danny Blind som træner, skriver hollandske medier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det forventes, at Gullit vil underskrive en kontrakt gældende til og med VM om to år.

- Blind spurgte mig, om jeg var interesseret og gav mig indtrykket af, at jeg har noget at give til holdet og trænerteamet, siger Ruud Gullit.

- Blind vil give mig en fri rolle både til træning og på bænken til at tilføje mine idéer. Men det skal være til det bedste for holdet. I den sidste ende er det cheftræneren, der har det ultimative ansvar, tilføjer Gullit.

Han kan blive en erstatning for Dick Advocaat, der for få dage siden kvittede jobbet som assisterende landstræner for i stedet at blive træner for den tyrkiske klub Fenerbahce.

53-årige Gullit har i de seneste år fungeret som fodboldekspert på tv.

Han har tidligere stået i spidsen for blandt andet Chelsea (spillende manager), Newcastle og Feyenoord. Han har dog ikke været aktiv træner siden 2011.

Som spiller havde han sin absolutte storhedstid i AC Milan, hvor han fra 1987 til 1993 var med til at en vinde en lang række titler, herunder mesterholdenes turnering (forgængeren for Champions League) to gange og det italienske mesterskab tre gange.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Filmede sit døende offer: Willy får...
bt.dk
Fie og Caroline i vild bitchfight: Nu...
bt.dk
Formodet 'pakkebombe-mand' sprængte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx