04/09-17 19:23

Contador jagter Vuelta-podium: Svært men ikke umuligtContador jagter Vuelta-podium: Svært men ikke umuligt

Alberto Contador skal vinde næsten to minutter i forhold til rivalerne på Vueltaens sidste seks etaper.

storybild

Alberto Contador skal forsøge at vinde tid på tirsdagens enkeltstart. Scanpix/Jose Jordan

Circuito de Navarra. Cykelrytteren Alberto Contador (Trek) forfølger den sidste, spinkle mulighed for at afslutte en lang karriere med en topplacering, når finaleugen i Vuelta a España begynder tirsdag.

Den 34-årige spanier, der sætter cyklen i garagen, når Vueltaen slutter på søndag, er på niendepladsen i klassementet inden de sidste seks etaper, og han får problemer med at kæmpe sig op i top-3, erkender han.

- Det bliver svært at nå podiet, men der kommer flere store etaper, så jeg må se, hvad jeg kan gøre. Der er selvfølgelig lang vej, siger Alberto Contador i en pressemeddelelse fra Trek.

Publikumsfavoritten er nede på niendepladsen, hvilket primært skyldes, at han mistede to et halvt minut til klassementfavoritterne allerede på 4. etape til Andorra.

Siden har han i vanlig angrebsivrig stil kæmpet sig fra en placering som nummer 30 til nummer ni. Men for at nå podiet, skal han lukke et hul på næsten to minutter op til den aktuelle nummer tre, Ilnur Zakarin (Katusha).

- Efter Andorra troede alle, at jeg var uden chance for at nå podiet. Men jeg fortalte mine holdkammerater, at jeg havde en dårlig dag med maveproblemer, og at podiet stadig var en mulighed, hvis alt går godt.

- Jeg har konkurrenter, der er meget stærke, specielt Miguel Ángel López (Astana). Men intet er umuligt, siger Alberto Contador.

Vuelta a España fortsætter med en 40 kilometer lang enkeltstart tirsdag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kate Middleton hylder prinsesse...
bt.dk
Magnussen med selvtillid: Her vil han...
bt.dk
Husker du Asian Sensation? Nu gør de...
bt.dk
Politiet efter drama og stor aktion...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx