27/07-17 12:42

Trænerskift har øget professionalismen i EsbjergTrænerskift har øget professionalismen i Esbjerg

John Lammers får ros af spillerne i Esbjerg for at have øget professionalismen efter superliganedrykningen.

storybild

Esbjerg rykkede ud af Superligaen i foråret. Nu har klubben skiftet træner, og torsdag indleder Jeppe Højbjerg og co. jagten på en oprykning. Scanpix/Claus Fisker

Esbjerg. Skiftet på trænerposten fra Lars "Lungi" Sørensen til hollænderen John Lammers har ændret kulturen hos superliganedrykkerne fra Esbjerg.

Der stilles større krav, og det hele føles mere professionelt, siger to Esbjerg-spillere inden torsdagens sæsonstart i 1. division, hvor nedrykkerne møder Fredericia.

- På trænersiden er det ekstremt spændende at prøve noget nyt. John er kommet med nye ting, og jeg føler, at vi har fået en stor glæde ved hans nye tiltag. Det har givet en stor lyst til at spille fodbold igen.

- Han kræver noget af hver enkelt spiller, uanset om det er en simpel pasningsøvelse. Han har høje forventninger til alt, så man står ikke bare og piller næse, siger backen Jesper Lauridsen.

- Man kan allerede mærke, at kulturen har ændret sig. Når der skal trænes, så skal der trænes. Det er super professionelt. Der har også været flere tiltag med video og forskellige ting. Så der er sket meget på kort tid, tilføjer han.

U21-landsholdets EM-målmand Jeppe Højbjerg har også bidt mærke i den øgede professionalisme.

- Vi har nogle lidt længere dage i klubben. Vi træner lidt længere, end vi er vant til. Jeg synes, at setuppet er blevet mere professionelt, end det var i Superligaen, selv om vi er rykket ned.

- Jeg håber, at det giver lidt til alle spillere, at alting virker mere organiseret og professionelt. Så indtil videre virker det lovende, men vi bliver først målt, når vi har været ude i den første kamp, siger Højbjerg.

Bookmakerne har Viborg og Esbjerg til at være i duel om den direkte oprykningsplads fra 1. division. Esbjerg påtager sig gerne en rolle som et hold fra favoritfeltet, siger Jeppe Højbjerg.

- Vi skulle da gerne være en af favoritterne, og det tager vi da også gerne på os som nedrykker fra Superligaen. Men vi er ikke bedre, end vi får problemer, hvis vi ikke er der 100 procent i alle kampe, siger Højbjerg.

Esbjerg-Fredericia begynder klokken 18. De øvrige ti hold i 1. division spiller første kamp på søndag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michael Rasmussen indrømmer: Jeg var...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx