Af - 31/10-16 13:24; Opdateret: 31/10-16 13:45

Teenager skal redde Danmark - se hans iskolde reaktionTeenager skal redde Danmark - se hans iskolde reaktion

19-årige Kasper Dolberg er med i landstræner Åge Hareides trup til kampen mod Kasakhstan i Parken.

storybild

ARKIV. Den 19-årige Ajax-angriber Kasper Dolberg er udtaget til fodboldlandsholdets VM-kvalifikationskamp i næste uge mod Kasakhstan (Ajax Amsterdam's Danish forward Kasper Dolberg (Top) jumps over Standard Liege goalkeeper Jean-Francois Gillet during the UEFA Europa League group G football match between Ajax Amsterdam and Standard Liege in Amsterdam on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ANP / Olaf Kraak / Netherlands OUT (Billede: Olaf Kraak)

- Er du god nok, så er du gammel nok.

Med disse ord udtog landstræner Åge Hareide den bare 19-årige angriber Kasper Dolberg til landsholdets trup til VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan i Parken.

Dolberg har i dette efterår fået sit helt store gennembrud i Ajax Amsterdam, hvor han har scoret fem mål i sæsonen, blandt andet i Champi0ns League-kvalifikationen og i topkampen mod Feyenoord.

Holland elsker dansker: - Ender hos Barelona, Real Madrid, Chelsea...
Holland elsker dansker: - Ender hos Barelona, Real Madrid, Chelsea...

Hareide uddyber sin begrundelse for, at det tidligere Silkeborg-talent er fundet klar til landsholdet.

- Han er en målscorer, en klassisk målscorer, som er dygtig i den afgørende fase. Jeg så ham mod Feyenoord, hvor han lavede et flot mål. Han laver regelmæssigt mål for Ajax, som er et af Hollands bedste hold. Han er en god opspilsstation, og han sparker meget godt til bolden og sætter dem ind, siger Hareide på DBU's pressemøde.

Dansk stortalent scorer i uafgjort hollandsk topbrag
Dansk stortalent scorer i uafgjort hollandsk topbrag

Kasper Dolberg selv er både glad og stolt over udtagelsen, som han slet ikke havde regnet med. Det fortæller han i en lille video, som DBU har sendt ud på twitter.

- Det er noget, jeg har håbet på, men havde bestemt ikke regner med det, så det gør mig rigtig glad, og jeg ser frem til at møde i landsholdslejren i næste uge, siger han i den lille video.

Dolberg med genial assist i uafgjort mod Sisto i Europa
Dolberg med genial assist i uafgjort mod Sisto i Europa

Kasper Dolberg er en af hele seks angribere i truppen, der skal hente en sejr hjem i Parken, hvis VM-håbet frem mod mesterskaberne i Rusland i 2018 skal leve. Hareide blæser da også til angreb:

- Det bliver offensivt. Vi skal have offensive tanker ind i spillerne. Vi har mange gode offensive spillere at vælge mellem. Når vi har så meget overtag i Parken, så skal vi have mange offensive strenge at spille på, siger Hareide.

Danmark-Kasakhstan spilles fredag den 11. november kl. 20.45 i Parken. Ugen efter venter Tjekkiet på udebane i en venskabskamp.

Kasper Dolberg leverer assisten i Ajax-sejr
Kasper Dolberg leverer assisten i Ajax-sejr

Her er Åge Hareides trup:


LÆS OGSÅ: Brandvarm Dolberg må melde fra til U21-landskampe

LÆS OGSÅ: Hareide om Ajax-komet: Dolberg må vente lidt endnu

LÆS OGSÅ: Dansk angrebstalent bomber igen for Ajax

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx