Af - 26/09-13 15:54

Kyllingen får dopingrabatKyllingen får dopingrabat

Straffen for at have indrømmet et væsentligt dopingmisbrug er blevet reduceret. Det er sket, fordi Michael Rasmussen har fortalt om andre 'navngivne personer'.

storybild

(Billede: Polfoto/AP/tim de Waele)

Den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen har samarbejdet og fået reduceret sin karantæne for doping fra otte til to år, oplyser Danmarks Idrætsforbund (DIF).

Michael Rasmussen gik i begyndelsen af 2013 til Anti Doping Danmark og indrømmede et omfattende misbrug af doping i perioden fra 1998 til 2010, hvorefter DIF’s dopingudvalg indledte en sag mod ham.

- DIF’s dopingnævn har den 25. september idømt Michael Rasmussen en karantæne på to år fra al idræt under DIF, skriver DIF i en pressemeddelelse.

Karantænelængden er blevet reduceret som følge af hans samarbejde med antidopingmyndighederne.

- Michael Rasmussen er kommet med omfattende, væsentlige og detaljerede oplysninger om ikke bare sit eget dopingmisbrug, men også om andre personers involvering.

- Det er blevet bekræftet i forbindelse med den videre efterforskning, som Anti Doping Danmark har foretaget.

- Derfor har vi besluttet, at hans karantæne skal nedsættes som følge af hans samarbejde, siger dopingnævnets formand, Torben Jessen.

Straffen betyder også, at Michael Rasmussen ikke kan være ansat som sportsdirektør for cykelholdet Christina Watches i den kommende periode.

Karantænen har virkning med tilbagevirkende kraft fra den 8. februar 2013, hvor Michael Rasmussen blev suspenderet. Karantænen løber dermed frem til 7. februar 2015.

Sagen er Michael Rasmussens anden dopingsag, da han tidligere er blevet idømt to års karantæne for at have overtrådt reglerne om whereabouts og snyd eller forsøg på snyd med dele af dopingkontrollen.

I forbindelse med behandlingen af den aktuelle sag besluttede dopingnævnet, at Michael Rasmussens resultater i perioden 25. januar 2005 til marts 2010 bliver annulleret.

Afgørelsen vil kunne appelleres til den internationale sportsdomstol (CAS) af blandt andet følgende parter: UCI, Wada, Anti Doping Danmark og Michael Rasmussen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død efter redningsaktion i Nordsøen
bt.dk
Medarbejdere er rasende: De ansatte...
bt.dk
Anmeldelse: Henrik Sass hader...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx