Af Ritzau - 07/10-16 19:29

Eriksen på slap line inden Polen-opgørEriksen på slap line inden Polen-opgør

Christian Eriksen blev brugt som kommentator af de polske landsholdsspillere ved fredagens pressemøde.

storybild

Christian Eriksen har oplevet en forandring under Åge Hareide i forhold til Morten Olsen og håber at fortsætte succesen på landsholdet mod Polen. (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Det var næsten komisk til fredagens pressemøde, da de polske journalister flere gange fremhævede Christian Eriksen som Danmarks bedste spiller.

De ville vide, hvem Eriksen anså for Polens bedste spiller. Ikke bare en gang, men også to og tre gange, skulle Eriksen udpege polakkernes bedste spiller.

- Polen er et utroligt godt hold. Robert Lewandowski er Polens største stjerne og en, som alle kender. Men det er generelt en god gruppe af spillere, siger Eriksen.

Tottenham-spilleren blev bedt om også at vurdere Polens næstbedste spillere og nævnte blandt andet Arkadiusz Milik, som til daglig scorer mål for Napoli.

- Der er også Lukasz Piszczek og Jakub Blaszczykowski. Og så er der en, der har haft et par gode sæsoner, men jeg kan ikke udtale hans navn, siger Eriksen med henvisning til PSG-spilleren Grzegorz Krychowiak.

De polske journalister ville også høre Eriksen om, hvorledes Polen havde udviklet sig siden en venskabskamp mod Danmark for tre år siden, som danskerne tabte.

Det mente Eriksen ikke, han vidste nok om, men forklarede i stedet, hvordan Danmark havde udviklet sig.

- Vi har fået ny landstræner siden dengang. Vi spillede godt dengang, men det var Polen, som vandt. Jeg håber, det bliver en bedre kamp fra vores side denne gang.

- Polen har noget at revanchere på grund af pointtabet mod Kasakhstan. Vi glæder os helt vildt. Vi fik en god start med sejren over Armenien og skal tage det med videre, siger Eriksen.

Der ventes at blive udsolgt på stadion med over 50.000 tilskuere på nationalstadionet Narodowy i Warszawa.

Og Eriksen fortsatte på slap line, da han skulle svare på, hvilken stemning, han forventede.

- En rød-hvid stemning, lyder det med et grin fra Eriksen, som mere alvorligt uddyber:

- Det er altid svært at spille på udebane. Og når der er fuldt hus, så får de selvfølgelig masser af støtte.

Anfører Simon Kjær var ikke nær så interessant for de polske journalister, men fik dog tilføjet lidt.

- Sådan en kamp er en af grundene til, at vi spiller fodbold. Det gør det kun sjovere, når der er mange på stadion.

- Polen kommer med et stort tryk. Det skal vi stå imod, og vi skal være kompakte. Vi har prøvet det før både på klub- og landshold, understreger Kjær.

Polens angrebsduo Robert Lewandowski og Arkadiusz Milik skal tæmmes ved hjælp af solidt forsvarsspil.

- Vi har stort set alle sammen prøvet at spille mod begge angribere. Vi skal gøre rummene små og ellers bare gøre, som vi plejer, siger Kjær.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx