Af Ritzau - 29/08-16 07:00

Solbakken: Boilesens FCK-debut kan trække ud i månederSolbakken: Boilesens FCK-debut kan trække ud i måneder

Ifølge FCK-træneren kan der gå flere måneder, før Nicolai Boilesen får debut. Jores Okore er mere klar.

storybild

Ståle Solbakken regner med, at Nicolai Boilesen må vente noget tid på sin FCK-debut. (Billede: Scanpix/Nikolai Linares)

Torsdag den 25. august blev Nicolai Boilesen præsenteret som FC København-spiller på en fireårig kontrakt.

Men der kan gå flere måneder, før den tidligere Ajax-anfører får debut for de danske mestre, vurderer FCK's træner, Ståle Solbakken.

- Der er længe til, at vi får Boilesen at se i en FCK-trøje. Han spillede senest den 15. maj 2015, og vi er snart i 2017, siger Ståle Solbakken.

Træneren tror, at der kan gå op til tre måneder, før venstrebacken kan få debut.

- Ja, det tænker jeg. Det er ikke noget dårligt bud. Han skal arbejde lige så meget med den fysiske træner og fysioterapeuterne for at komme i gang, siger nordmanden.

Nicolai Boilesen spillede ikke en eneste kamp i hele sidste sæson, fordi han ikke ønskede at forlænge kontrakten med Ajax. Den hollandske klub valgte derfor ikke at gøre brug af ham i det sidste år af kontraktperioden.

FCK har hentet Nicolai Boilesen til på sigt at erstatte svenske Ludwig Augustinsson, som klubben planlægger at sælge næste sommer.

Samme plan gælder for midterforsvareren Mathias "Zanka" Jørgensen, der har kontraktudløb i sommeren 2017. Derfor hentede FCK lørdag Jores Okore i Aston Villa.

- "Zanka" sælger vi næste sommer. Jeg prøver at forlænge med ham nu, så han kan få lidt mere i løn, og så vi kan få lidt penge for ham næste sommer. Det går godt, vi har en god dialog.

- Når vi sælger "Zanka", har vi Okore, og han kan komme ind fra dags dato eller i hvert fald om en måneds tid.

- Okore er fysisk i en helt anden tilstand end Boilesen, men Okore mangler kamptræning. Han har spillet en enkelt Liga Cup-kamp i England, siger Ståle Solbakken.

FCK arbejder på at udleje offensivspilleren Bashkim Kadrii, der har været en del plaget af skader i sin FCK-tid, og han har også haft svært ved at tilkæmpe sig en plads på holdet.

Ifølge Ståle Solbakken har den svenske forsvarer Per "Pelle" Nilsson sagt nej til at lade sig udleje. Han har næppe udsigt til meget spilletid i midterforsvaret, hvor FCK også har Erik Johansson og Mikael Antonsson.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx