Af Ritzau - 25/08-16 07:31

Golfstjerner er overvældede af OL-oplevelseGolfstjerner er overvældede af OL-oplevelse

OL var stort for Thorbjørn Olesen og Martin Kaymer, som blev inspireret af at bo med andre atleter.

storybild

Hverken Thorbjørn Olesen eller tyske Martin Kaymer var i nærheden af medaljer ved OL i Rio. Men oplevelsen var stor for dem begge. (Billede: Scanpix/Christian Petersen)

For første gang i 112 år var golf på programmet, da OL tidligere på måneden blev afviklet i Rio.

På forhånd havde store golfnavne som Jason Day, Dustin Johnson, Jordan Spieth og Rory McIlroy fravalgt turneringen. Men for de spillere, der mødte op i den brasilianske storby, var det en enorm oplevelse, understreger den danske golfspiller Thorbjørn Olesen.

- Blandt spillerne synes alle, at det var det fedeste. Alle var pumpet op til at spille godt. Det føltes lidt som en major (en af de mest betydningsfulde golfturneringer, red.), da vi ankom. Alle var forberedte og ville gøre det godt, siger han.

Thorbjørn Olesen boede i OL-byen med de andre danske atleter, og det var meget inspirerende for den 26-årige dansker.

- Det at være sammen med de andre topatleter har givet mig meget. Det er fedt at se, hvordan de træner, og hvordan de er op til turneringer. Det kan jeg tage med.

- Inden starten var jeg pumpet op og ville vinde en medalje, fordi jeg så, hvor specielt det var, når folk fik overrakt en guld-, sølv- eller bronzemedalje, siger Thorbjørn Olesen.

Topspilleren Martin Kaymer repræsenterede Tyskland i Rio, og selv om det heller ikke blev til medalje for ham, er han alligevel overvældet af de mange positive indtryk.

- Jeg blev i OL-byen for at forberede mig, og det var den rette beslutning for min oplevelse, men måske ikke for min forberedelse. Der var mange distraktioner, nye mennesker og indtryk. Jeg havde svært ved at sove, for der var så mange tanker.

- Men det var den bedste uge i min sportskarriere. Jeg tog selv beslutningen, og det var en inspirerende og motiverende begivenhed som atlet. Jeg prøver stadig at forstå alt det, der skete. For der skete meget, siger Martin Kaymer.

Både Thorbjørn Olesen og Martin Kaymer er på startlisten til den danske golfturnering Made in Denmark, der skydes i gang torsdag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx