01/09-17 17:59

49erFX-danskere sejler sig op på førstepladsen ved VM49erFX-danskere sejler sig op på førstepladsen ved VM

Der er lagt op til en afgørelse mellem de olympiske guld-, sølv- og bronzevindere ved VM i Portugal.

storybild

Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen ligger på førstepladsen forud for lørdagens afgørende sejladser ved VM i Portugal. Scanpix/Dansk Sejlunion/arkiv

Porto. De danske 49erFX-kvinder Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen sikrede sig fredag de bedst mulige kort på hånden forud for den sidste dags sejladser ved det igangværende VM i Portugal.

De danske OL-bronzevindere kom ellers lidt tungt fra start med en 11.-plads i første sejlads. Men derfra kiggede de sig ikke tilbage.

Den danske duo sikrede sig placeringer som nummer 1, 2, 1 i de næste tre sejladser og rykkede de op på en samlet førsteplads.

- Vi fik ikke udnyttet fordelene på banen i første sejlads og blev fanget i for meget trafik. Det fik vi lavet om på.

- I de næste tre sejladser sejlede vi smart, og samtidig kom der mere blæs på derude, hvor vi undgik at kæntre som nogle af de eneste, siger Katja Salskov-Iversen i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

Verdensmesterskaberne i Portugal er blevet udfordret af dårligt vejr, og derfor er planen for lørdagens 49erFX-afgørelse endnu ikke helt fastlagt.

I den samlede stilling har danskerne et forspring på fem point foran OL-sølvvinderne Maloney og Meech (NZL) og med OL-guldvinderne Grael og Kunze (BRA) på tredjepladsen yderligere to point efter.

Dermed ser VM ud til at skulle afgøres mellem de forsvarende olympiske guld-, sølv- og bronzevindere.

Duoen med danske Ida Marie Baad og Marie Thusgaard ligger på en samlet sjetteplads hos 49erFX-kvinderne.

De to lagde blødt ud fredag med placeringer som 19 og 15 i de to første sejladser, men kom stærkt igen med en første- og en andenplads i de sidste to, hvor vinden var tiltagende.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Karen Maj udlejede sit sommerhus: Så...
bt.dk
Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
Line købte frokost med sin finger:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx