Af - 16/12-15 13:42

Rasende Michel Platini boykotter vigtig Fifa-høringRasende Michel Platini boykotter vigtig Fifa-høring

Den suspenderede Uefa-præsident Michel Platini nægter at møde op til Fifa-høring på fredag. Også Sepp Blatter raser.

storybild

Michel Platini dropper Fifa-høring på fredag (Billede: Polfoto/AP/Laurent Gillieron)

Michel Platinis advokater meddeler, at han ikke agter at dukke op til fredagens længe ventede høring i Fifas etiske komité. Den suspenderede Uefa-præsidents udeblivelse skal ses som en protest, da han mener, at komitéen er forudindtaget.

- Dommen blev allerede afsagt i sidste, skriver Platinis advokater med reference til Fifas etiske komités kommentarer i den franske avis L'Equipe i sidste uge.

Her sagde en talsmand, at Platini kunne se frem til en hård straf - helt optil livstid - sammen med Fifa-præsident Sepp Blatter, som også er suspenderet og skal forhøres af det etiske komité.

Sepp Blatter beskriver forløbet omkring hans suspendering og den efterfølgende undersøgelse som en 'inkvisition' med reference til den spanske inkvisition, der opsøgte og dømte kættere i 1200-1800-tallet.

Fifas etiske komité suspenderede Blatter og Uefa-præsident Michel Platini i oktober. Den primære sag omhandler to millioner dollar, som Blatter sendte til Platini i 2011. Ifølge Blatter og Platini for et stykke arbejde, Platini udøvede et helt årti før.

Både Blatter og Platini insisterer på, at overførslen var lovlig og en del af en mundtlig aftale mellem Platini og Fifa.

- Jeg vil fortsat kæmpe for mine rettigheder. Og sidst på ugen vil jeg forsvare mine synspunkter foran komiteen med en stærk tro på, at retfærdigheden vil ske fyldest, skriver Sepp Blatter.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx