Af Ritzau - 14/04-17 08:11

IAAF-præsident: Russisk atletik skuffer fortsatIAAF-præsident: Russisk atletik skuffer fortsat

Reformerne i russisk atletik sejer stadig, og Det Internationale Atletikforbund skruer bissen på.

storybild

Atletik-præsident Sebastian Coe er skuffet over den manglende russiske fremgang i arbejdet med at leve op til Det Internationale Atletikforbunds standarder og få ophævet udelukkelsen. (Billede: Scanpix/Chris J Ratcliffe)

Rusland kan kigge langt efter at få ophævet udelukkelsen fra internationale atletikkonkurrencer.

Det mener præsidenten for Det Internationale Atletikforbund (IAAF), Sebastian Coe.

- Der har været nogen fremgang, men der er stadig meget store huller, og jeg er skuffet, siger Sebastian Coe ifølge Reuters.

Rusland blev udelukket fra international atletik i november 2015, da det blev dokumenteret, at der har fundet statsstøttet doping sted i Rusland.

Før de russiske atletikudøvere igen kan konkurrere i russisk landsholdstøj, så skal der ryddes op, og det arbejde halter.

IAAF har nedsat en specialenhed, der skal tjekke russerne, og ifølge en ny rapport fra enheden, så har Rusland ikke formået at bevæge sig i den rigtige retning på seks kerneområder.

Er der stadig ikke fremgang at spore til juli, hvor specialenhedens næste rapport om status i Rusland ventes at komme, så vil IAAF skrue bissen yderligere på.

- Historien i vores sport i det seneste år har handlet om vores evne til at træffe hårde beslutninger, så det afviger vi ikke fra, siger Coe ifølge AFP efter et møde i London.

- Specialenheden vil fortsætte med at forsøge at sikre, at der er fremgang, men der vil komme et tidspunkt, hvor vi må sige: "Okay, hvis det ikke er særlig kompliceret, og vejen er klar, så må vi overveje, hvad næste skridt skal være".

- Vi er fast besluttet på det her. Det er ikke til forhandling. Der er ingen undskyldning for, at der ikke har været større fremgang, siger Sebastian Coe.

Atletikpræsidenten nævner flere ting, der endnu ikke er styr på.

Det handler blandt andet om tester og evnen til at få styr på de russiske atletikudøveres biologiske pas.

Der er fortsat problemer med lukkede forhold i russiske byer, og der bliver stadig rekrutteret og ansat russiske atletiktrænere, der har en fortid i det plettede, russiske system.

Russiske atletikudøvere blev udelukket fra OL i Rio, og russerne kan heller ikke sende et hold til VM i atletik i London til august.

En række russiske atletikudøvere har dog fået lov at stille op under neutralt flag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Wozniacki ude efter tre timer langt...
bt.dk
Politiet på bar bund: Maskiner for...
bt.dk
Overvældende interesse for at se...
bt.dk
Sneen på vej tilbage over Danmark:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx