Af Ritzau - 15/12-16 21:01

Danmark har ramt perfekt spændingsniveau ved EMDanmark har ramt perfekt spændingsniveau ved EM

Det går godt ved EM for de danske håndboldkvinder, og det skyldes blandt andet gode indledninger på kampene.

storybild

Mette Tranborg og holdkammeraterne er kommet fint fra start i fem ud af seks EM-kampe. Kun mod Norge sejlede det i indledningen. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Man taler ofte om, at et hold skal finde det rigtige spændingsniveau forud for en vigtig kamp.

Adrenalinen skal i gang, og man skal være klar fra start, men man må samtidig heller ikke blive overivrig, for det kan koste.

Hvis man ser bort fra kampen mod Norge, hvor Danmark kom bagud 0-6 i kampens start, så er de danske kvinder ved håndbold-EM kommet godt fra land i alle kampene.

Og det rette spændingsniveau har været en vigtig faktor i, at holdet har fået de gode resultater, som har sikret pladsen i fredagens EM-semifinale.

- Jeg synes, spillerne har været gode til det, og det er også noget, vi har haft utrolig meget fokus på, at vi skal være klar fra start og komme godt ind i kampene, siger assistenttræner Søren Herskind.

- Den eneste kamp, vi har tabt indtil videre, var jo den mod Norge, hvor vi også fik en dårlig start. Så længe vi kommer godt ind i kampene, har vi også en god chance.

Den hidtil vigtigste opgave stod holdet overfor onsdag mod Rumænien, hvor kun en sejr ville sende danskerne i semifinalen.

Her kunne man godt frygte, at et ungt hold kunne have svært ved at finde det rette spændingsniveau, når nerverne cirkulerede i kroppen. Men Danmark holdt hovedet koldt fra start til slut i opgøret.

Og det lover godt for både resten af turneringen og holdets fremtid generelt, mener Mette Tranborg.

- Hvis vi evner at gøre det i de vigtige kampe, så kan vi nå langt, siger hun.

Foreløbig skal hun og holdkammeraterne forsøge at finde det igen fredag, når Holland byder op til EM-semifinale i Göteborg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Officielt: FCK præsenterer ny spiller
bt.dk
Slut med smøger på stranden: Her...
bt.dk
Magnussen får god nyhed efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx