Af - 04/02-14 22:27

Laudrups fem klubber - og de fem grimme brudLaudrups fem klubber - og de fem grimme brud

Metroxpress går gennem de fem klubber, hvor Michael Laudrup har været træner - og de brud det endte med alle steder.

Bildstrecke im Grossformat »
Efter sine to år som assistenttræner skulle han stå på egne ben i Brøndby. Og det gav masser af sølvtøj til klubben: Et mesterskab, tre sølvmedaljer og to pokaltitler. Og på det personlige plan to kåringer som årets træner i Danmark. Det endte dog med et brud – da Michael Laudrup (og assistenten John 'Faxe' Jensen) ikke ville acceptere det tilbud om en kontraktforlængelse, som Brøndby kom med. Han ankom som afløser for tyske Bernd Schuster, der tog til Real Madrid. Men han formåede at fastholde den lille klub som en, der kunne drille de store. I et et succesrigt år var Getafe tæt på at slå Bayern München ud af Uefa Cuppen, og klubben nåede den spanske pokalfinale. Efter sæsonen sagde Michael Laudrup op – Getafe-ejer Angel Torres fortæller i bogen 'Michael Laudrup - En gentleman i nye klæder', at danskeren håbede på større opgaver. Eksempelvis i FC Barcelona, der dog ansatte en vis Pep Guardiola. Opholdet i den russiske hovedstad blev det absolut korteste i Michael Laudrups karriere. Kun syv måneder. Fyringen kom efter et pokalnederlag, og Michael Laudrup fandt sig aldrig til rette i klubben. I stedet tog sportsdirektør Valeri Karpin over – manden der i sin tid hyrede Michael Laudrup. Han ses her til højre. TIl venstre er det danskerens trofaste agent, Bayram Tutumlu. Det begyndte med uafgjort mod selveste Real Madrid, men sæsonen fortsatte i bunden af Primera Division. Ø-klubben reddede sig dog. Sportsdirektør Lorenzo Serra Ferrer og Michael Laudrup var dog mildt sagt uenige om transferstrategien, og det endte med at begge parter blev enige om at stoppe samarbejdet. Det var lidt som i Getafe, hvor en lille, men godt præsterende klub skulle føres videre efter en succesfuld manager, Brendan Rodgers. Og det gik godt: I februar 2013 vandt Swansea i Capital One Cup det første trofæ nogensinde, og Michael Laudrup forlængede kort efter sin kontrakt. Men i løbet af sommeren ødelagde en strid om transfer meget af forholdet mellem formand Huw Jenkins og Michael Laudrup. I februar 2014 blev danskeren fyret efter at en stribe af dårlige resultater havde sendt klubben ned i bunden af Premier League. Her ses Michael Laudrup undervejs i sin sidste kamp med Swansea - mod West Ham i lørdags. Det endte 0-2.

Michael Laudrup er fortid i Swansea.

Tirsdag aften kulminerede dage med rygter om en fyreseddel med, at det blev til virkelighed.

Laudrups søn i chok: WTF!
Laudrups søn i chok: WTF!

For femte gang af fem mulige ender Michael Laudrups ophold i en klub med et utidigt brud, hvor parterne har bevæget sig væk fra hinanden.

Se en gennemgang af Michael Laudrups fem klubber - og brud - øverst i artiklen.

Officielt: Laudrup fyret i Swansea
Officielt: Laudrup fyret i Swansea

I forbindelse med bruddet fortæller Swansea-formand Huw Jenkins, at han tirsdag har holdt et møde med den danske manager - men at det ikke overbeviste ham om, at danskeren kunne vende den truende bundplacering til noget noget bedre.

- Jeg følte, at det var usandsynligt, at vi kunne få et stabilt miljø i klubben, der kunne få os 'back to basics', siger Huw Jenkins efter sin beslutning.

Laudrup-krise: Nu kan det ses på spillet
Laudrup-krise: Nu kan det ses på spillet

Den er kommet oven på dage med masser af rygter om et Michael Laudrup-exit, og det fik Huw jenkins til at reagere.

- Vi måtte fjerne den konstante usikkerhed omkring klubben og Michaels langsigtede fremtid med os, siger Huw Jenkins.

Det ligner noget, der er sket før.

LÆS OGSÅ: Er det Laudrups afløser i Swansea?

LÆS OGSÅ: Bestyrelse brøler: Laudrup skal fyres

LÆS OGSÅ: Medie: Laudrup væk fra Swansea til sommer

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Linse tordner mod TV3: Det er totalt...
bt.dk
Ekspert slår alarm: 'Det her er den...
bt.dk
Den svenske kongefamilie hylder...
bt.dk
50-årig verdensstjerne skal være far
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx