Af - 08/06-16 16:47

Ekspert til EM-teenagerne: Pas nu på!Ekspert til EM-teenagerne: Pas nu på!

10 teenagere kan se frem til deres livs oplevelse - men de skal også passe på, advarer ekspert.

Bildstrecke im Grossformat »
Er en af 10 teenagere ved EM i Frankrig. Klik dig gennem galleriet og se de andre. Han har fødselsdag 13. juni, så det varer ikke længe, før han må sige farvel til teenage-klubben. Han er på kontrakt i Juventus men lejet ud til Bayern München. Er en af tre schweiziske EM-teenagere. Han er klubkammerat med Andreas Christensen i Borussimönchen Gladbach. En anden schweizisk teenagere er Denis Zakaria, Schweiz, 19 år og 201 (han spiller meget passende for klubben Young Boys i Schweiz.) Spiller for den russiske klub FC Ufa. For det ukrainske landshold har kun spillet to kampe, men til gengæld allerede scoret et mål. Spiller for den polske klub Cracovia - og er blevet kåret til Årets Fund i polsk fodbold. Er en sejrssikker ung mand, der efter tre sæsoner som seniorspiller aldrig har prøvet at spille en sæson uden at blive mester. Ikke underligt, at den unge Basel-spiller smiler. Fik først debut for Kroatiens A-landshold i maj måned, så det er ikke den store erfaring, han har med til slutrunden.Spiller for Dinamo Zagreb. Ham kender vi! Opvokset i Brønshøj, men har valgt at stille op for sine forældres hjemland. Han bliver spændende at følge. Skal starte op i Borussia Dortmund efter EM. Er allerede den dyreste portugiser, der nogensinde er solgt fra den hjemlige liga. Bayern München har skrevet kontrakt med ungersvenden i en aftale, der starter ved omtrent 250 millioner kroner, men som kan ende på 600 millioner kroner alt efter spillerens præstationer... Manchester United-spilleren fik debut i en kamp mod FC Midtjylland, og siden er det gået stærkt for unge Rashford. Han skulle for eksempel kun bruge tre minutter i sin første landskamp nogensinde, før han havde scoret sit første mål for England...

Emre Mor og ni andre heldige fodboldspillere fra hele Europa står foran en kæmpe oplevelse. De er de eneste teenagere, der er udtaget til at spille for deres respektive landshold ved EM i Frankrig, der starter på fredag.

Se dem alle 10 i galleriet herover.

De får en kæmpe oplevelse, en stolthed og en mulighed for at vise sig frem. MEN, for der er også et 'men' siger Flemming Broe, der er chef for FC Midtjyllands akademi.

Emre Mor regner med masser af spilletid i Dortmund
Emre Mor regner med masser af spilletid i Dortmund

Han har før sendt unge spillere til en stor slutrunde, så han ved, at det er vigtigt, at spillerne husker at passe på.

- Jeg tror, at det er vigtigt at niveauet bliver afstemt. At man ved, at man er med for at lære, siger Flemming Broe om de unge spillere.

- De vil blive mødt med et presseopbud og et fokus, som man ikke har været vant til! Så der er en mental dimension, som man skal have med. Jeg vil ikke kalde det en 'fælde', men en mental robusthed og forberedelse, man skal have med i bagagen. Det skal lederne og staben være forberedt på, siger han.

Sportschef: Mor slog hovedet mod loftet i Superligaen
Sportschef: Mor slog hovedet mod loftet i Superligaen

I 2010 sendte FC Midtjyllands akademi både Simon Kjær og Winston Reid med til VM i Sydafrika. Simon Kjær spillede de to første kampe, og havde karantæne i den anden, mens Winston Reid blev til en øjeblikkelig newzealandsk nationalhelt, da han scorede landets første VM-mål nogensinde, og dermed sikrede det første point.


LÆS OGSÅ: FCN-akademichef: Emre Mor har kæmpet hårdt for sin succes

LÆS OGSÅ: FCN sælger Emre Mor til Borussia Dortmund

LÆS OGSÅ: Officielt: Emre Mor solgt til tysk topklub

LÆS OGSÅ: Hareide om Emre Mor: - Det er meget svært

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx