Af Lars Sejr - 24/12-15 13:10

Stærk Bødker har bombet sig tilbage i NHLStærk Bødker har bombet sig tilbage i NHL

Mikkel Bødker er kommet sig stærkt efter en alvorlig skade og er blevet en af sit holds vigtigste spillere.

storybild

Mikkel Bødker med holdkammeraterne (Billede: AP/Polfoto/arkiv)

Skeptikerne frygtede, at Mikkel Bødker for 11 måneder siden var blevet så alvorligt skadet, at han ville få svært ved at komme tilbage i topform.

Han måtte hasteopereres efter en kamp i Winnipeg i januar. Selv troede han bare, han havde fået trykket luften ud i en tackling. Men Arizona-spilleren havde fået ødelagt sin milt. Og værst af det hele; der var indre blødninger.

- Det var ret alvorligt, men heldigvis var der rigtigt dygtige læger, som tog hånd om mig, siger Mikkel Bødker til Ritzau over telefonen fra Phoenix midt i et stramt december-program.

Dansk ishockeymålmand flået ud i danskerkamp i NHL
Dansk ishockeymålmand flået ud i danskerkamp i NHL

Den 26-årige dansker forlængede i sommer sin kontrakt med Arizona Coyotes for kun en enkelt sæson, så den udløber i sommeren 2016.

Bødker ønskede selv en længere kontrakt, men Arizonas sportslige ledelse tøvede med at indgå en langvarig aftale med en mand, som havde sluttet den forrige sæson i en hospitalsseng.

Muskelbundtet Bødker har tidligere fortalt, at han tabte 12 kilo i løbet af sin sygeperiode, så de kommende måneder så ud til at blive lidt op ad bakke for ham.

Men forwarden fra den københavnske vestegn er vendt tilbage for fuld styrke og er blandt de mest scorende spillere i Arizona.

- Det går jo rigtigt godt for tiden. Vi er fint med i kampen om slutspilspladserne, og når jeg laver point også, er det jo kun positivt, siger Mikkel Bødker med sit signatur-grin, som mest af alt handler om beskedenhed.

Topholdet Montreal taber trods Lars Eller-point
Topholdet Montreal taber trods Lars Eller-point

En ny kontrakt tænker han ikke på endnu. Parterne må forhandle i januar, men det må komme af sig selv. Med en årsløn på godt og vel 25 millioner kroner i den nuværende aftale, lider den danske ishockeyspiller heller ingen nød.

- Det er en spændende ting at gå i møde, men jeg kan ikke gå og tænke på den slags. Jeg må bare spille, siger han.

Til august skal Danmark spille om kvalifikation til OL, og for første gang nogensinde må NHL-spillerne være med.

En måned senere er både Bødker og NHL's øvrige danskere i spil til Europas hold i World Cuppen. Men også den slags vil Mikkel Bødker helst lade komme af sig selv.

LÆS OGSÅ: Familie til død ishockeyspiller sagsøger NHL

LÆS OGSÅ: Scorer som aldrig før: Ny dansker på tavlen i nat

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx