Af Ritzau - 24/03-17 14:36

Kun Nicolai Jørgensen er tvivlsom til Rumænien-kampKun Nicolai Jørgensen er tvivlsom til Rumænien-kamp

Nicolai Jørgensen træner fortsat med landsholdet på nedsat kraft. Han er dog i fremgang, siger landstræneren.

storybild

Nicolai Jørgensen har trænet for sig selv i München under landsholdets forberedelser til søndagens kamp i Rumænien. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Landstræner Åge Hareide ved fortsat ikke, om han råder over Æresdivisionens topscorer, Nicolai Jørgensen, i søndagens VM-kvalifikationskamp i Rumænien.

Angriberen træner fortsat for sig selv, men der har været tegn på fremgang de seneste dage, siger Åge Hareide, der dog kan glæde sig over, at Nicolai Jørgensen er eneste tvivlsomme spiller i truppen.

- Der har været fremskridt. Han kunne lidt mere torsdag end onsdag.

- Vi prøver at lade ham træne på samme måde i dag (fredag). Det er sådan set kun tiden, vi kæmper imod i forhold til at få ham klar. Vi har ikke nogen ny status før efter træningen, siger Åge Hareide.

- Jeg kan ikke sige nu, at vi tager ham med til Rumænien, for klager han nok i dag, så gør vi nok ikke, tilføjer landstræneren.

Angriberens problemer har tidligere været omtalt som en lyskeskade, men det er nærmere noget ømhed, som måske kan forsvinde med et trylleslag, siger Åge Hareide.

- Det har vist sig, at han har en slidt muskel, men det er ikke en skade som sådan.

- Jeg har selv spillet fodbold og været øm i musklerne, og så synes det besværligt at træne og sparke til bolden, men pludselig så løsner det og er okay igen, siger nordmanden.

I forvejen er landsholdets offensiv ramt af, at Kasper Dolberg tidligere på ugen forlod lejren skadet, Yussuf Poulsen var ikke udtaget af samme årsag, og Viktor Fischer er helt ude af holdet i Middlesbrough.

Må Hareide også se bort fra formstærke Nicolai Jørgensen, får det formentlig betydning for, om landsholdet spiller med to eller tre mand i frontkæden.

- Det kan få betydning for formationen. Vi må tage hensyn til, om han spiller eller ej, for ellers er det lidt nogle andre spillertyper, vi har tilgængelige.

- Jeg forbereder mig på en kamp med eller uden Nicolai Jørgensen. Vi har en plan A og en plan B, og så må vi arbejde parallelt med dem, for vi ved ikke helt. Nicolai Jørgensen er plan A, understreger Hareide.

Nordmanden slår også fast, at Feyenoord ikke har nogen indflydelse på, hvorvidt hollændernes topscorer spiller for Danmark eller ej.

Andreas Cornelius, Martin Braithwaite, Lasse Vibe, Marcus Ingvartsen og Pione Sisto er Åge Hareides øvrige angrebskort i landsholdstruppen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politi efterlyser mand efter seksuelt...
bt.dk
Gældsklemme truer Lauritz.com:...
bt.dk
Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Superstjernen slettede alt: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx