Af Ritzau - 21/12-16 13:52; Opdateret: 21/12-16 15:17

Australian Open hæver præmiepengene til 258 millionerAustralian Open hæver præmiepengene til 258 millioner

Der er pengeregn over Australian Open, og det er især de dårligste spillere, der får mere ud af det.

Bildstrecke im Grossformat »
Se højdepunkterne fra Carolines tenniskarriere i billeder Caroline Wozniacki i den grønne dragt, hun har båret i et forrygende efterår i 2016. Caroline Wozniacki med sin Pan Pacific titel, som hun vandt i 2010 og genvandt i 2016 Wozniacki som nummer 1 på verdensranglisten i 2010 Stor præstation som nummer 1 i verden som blot 20-årig Karrieren har budt på mange triumfer, nemlig hele 25 WTA-titler (pr. 15. oktober). Her poserer hun med vindertrofæet til Brussels Open i 2011 Wozniacki er kommet langt siden hun som ganske ung tog den danske tennisverden med storm. Allerede som 11-årig sagde hun, at hun ville være nummer 1 i verden. Undervejs har Wozniacki også fundet kærligheden. I 2013 blev hun forlovet med den nordirske golfspiller Rory McIlroy. Kærligheden varede dog ikke længe, og i maj 2014 meddelte McIlroy, at de var gået fra hinanden. Han gjorde det forbi via en sms til hende, efter at bryllupsinvitationerne var sendt ud. Det er dog ikke kun golfspillere, hun har mødt af spændende mænd. Her ses hun hilse på Barack Obama, efter at den amerikanske præsident har slået tilbage på en serv fra Wozniacki, i forbindelse med det årlige Easter Egg Hunt, i det hvide hus. Caroline har også opbygget et stærkt venskab til sin kollega i branchen, nemlig Serena Williams, som er danskerens slyngveninde. Her set sammen til en modeopvisning i New York. En glad Caroline Wozniacki, der krydser mållinjen under New York City Marathon i 2014. Wozniacki har haft et stærkt og tæt forhold til sin familie. Hun trænes af farmand Piotr, og brormand Patrik er fodboldspiller, og har også deltaget i Vild Med Dans, hvor han her prøvedanser med søster. Ved OL i Rio 2016 blev Caroline Wozniacki valgt som fanebærer for Danmark. Det er dog ikke altid at tingene er gået helt godt for tennisdarlingen, som i USA har fået tilnavnet ''Miss Sunshine'', fordi hun altid smiler. Wozniacki har snakket om, at hendes karriere ikke varer længe endnu, og det er kun hende selv, der ved hvad fremtiden byder på.

Novak Djokovic er forsvarende mester i herresingle ved Australian Open, hvor præmiepengene er forhøjet til 2017-udgaven. Arkivfoto.

Det er en indbringende beskæftigelse at være toptennisspiller, og de spillere, som deltager i januars Australian Open, kan se frem til at tage endnu større checks med hjem end sidste år.

Onsdag oplyste arrangørerne, at præmiepengene til 2017-udgaven af turneringen stiger med 14 procent og rammer dermed rekordhøje 36,19 millioner dollar (svarende til 258 millioner kroner).

Caroline Wozniacki nomineret til ny pris - giv hende din stemme
Caroline Wozniacki nomineret til ny pris - giv hende din stemme

Vinderne af henholdsvis herre- og damesingle kan stikke godt 19 millioner kroner i lommen hver.

Det er dog især de dårligste spillere, altså dem der bliver slået ud tidligt, som kan se frem til den procentvis største stigning.

Glider man ud i første runde, får man 259.000 kroner, hvilket er hele 30 procent mere end sidste år.

Wozniacki tænker på karrierestop
Wozniacki tænker på karrierestop

Exit i anden runde giver 414.000 kroner, tredje runde giver 673.000 kroner, mens en hjemtur efter fjerde runde kaster 1,14 millioner kroner af sig.

Fra kvartfinalen og fremefter er præmiepengene samlet set steget med ni procent.

Siden 2001 er præmiepengene ved Australian Open tredoblet, og alene fra 2014 og til den kommende turnering i januar er der røget næsten 52 millioner kroner mere i præmiepuljen.

Australian Open 2017 indledes 16. januar i Melbourne.

/ritzau/Reuters

LÆS OGSÅ: Her skal Wozzy forstærke sig inden næste sæson

LÆS OGSÅ: Prominent selskab: Wozzy åbner 2017 i stjerneregn

LÆS OGSÅ: Flot spring: Wozniacki gør grin med sig selv i bikini

LÆS OGSÅ: Wozniacki slutter 2016 som nummer 19 i verden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk astronaut er død
bt.dk
De små hyldede Frederik: Men deres...
bt.dk
Irriteret Magnussen havde ingen ord:...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx