Af Ritzau - 27/04-17 15:05; Opdateret: 27/04-17 18:57

Dansk favoritdouble cruiser i EM-kvartfinalenDansk favoritdouble cruiser i EM-kvartfinalen

Damedoublen med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er klar til kvartfinalen ved EM i badminton.

storybild

Kamilla Rytter Juhl (th.) og Christinna Pedersen (tv.) er uden problemer klar til kvartfinalen ved EM i Kolding. (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

Bortset fra den spanske OL-guldvinder i damesingle, Carolina Marín, er der ikke en mere klar guldaspirant ved EM i badminton i Kolding end den danske damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

En klar sejr i første runde blev torsdag fulgt op med endnu en klar sejr i anden runde. Tyrkerne Ozge Bayrak og Neslihan Yigit blev nedlagt med 21-14, 21-17.

Begge sæt blev indledt lige, inden de to danskere viste, at den klasseforskel, der var på papiret, også var at finde på banen.

De to tyrkiske kvinder hang på indtil 7-7 i første sæt, inden Pedersen og Rytter Juhl trak fra.

I andet sæt stak danskerne af ved 9-9, og selv om tyrkerne holdt sig i slipstrømmen rent pointmæssigt lidt længere, kørte de danske OL-sølvvindere sættet hjem uden at komme i problemer.

I kvartfinalen venter de ottendeseedede bulgarere, Mariya Mitsova og Petya Nedelcheva.

Tidligere torsdag gik også tredjeseedede Maiken Fruergaard og Sara Thygesen videre til kvartfinalerne i damedouble efter sejr i tre sæt over et hollandsk par.

I herredouble er danske par seedet som nummer et, to og tre. Alle tre par gik videre til kvartfinalen efter sejr.

Det drejer sig om topseedede Mathias Boe og Carsten Mogensen, andenseedede Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding samt tredjeseedede Kim Astrup og Anders Skaarup.

Den sjetteseedede herredouble med Mathias Christiansen og David Daugaard er ligeledes klar til kvartfinalen. De fire danske par kan tidligst møde hinanden i semifinalerne.

Den danske mester i damesingle, femteseedede Mette Poulsen, måtte bruge tre sæt, førend tyskeren Luise Heim var nedlagt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Megastjerne afslører ubehagelig...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Mand røvede Fakta-butik: Nu søger...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx