23/07-17 21:12

Spieths drøm om British Open-sejr gik i opfyldelseSpieths drøm om British Open-sejr gik i opfyldelse

Jordan Spieth var lige ved at smide sin føring væk, men endte alligevel med at sejre på Royal Birkdale-banen.

storybild

Southport. Den amerikanske golfspiller Jordan Spieth vandt søndag sin tredje majortitel, da han tog sejren i British Open på Royal Birkdale-banen i Southport.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse for mig. Det føles godt, at jeg nu står med dette i mine hænder, siger Spieth, mens han klamrer sig til "The Claret Jug", som er trofæet, man får for at vinde den prestigefyldte britiske turnering.

Sejren kom i hus efter en hård sidste runde, hvor han undervejs var tæt på at smide den solide føring, som han tog med sig på banen til finalerunden.

Amerikaneren var da også godt klar over, at det godt kunne have været landsmanden Matt Kuchar, der havde stået med trofæet efter finalerunden.

- Sejren kunne være gået begge veje, men jeg havde heldet med mig, siger Spieth.

Den 23-årige amerikaner lå i 11 slag under par før fjerde og sidste runde, og her havde han en føring på tre slag ned til Matt Kuchar.

Men Spieth fik en forfærdelig start på dagen. Allerede efter de første fire huller kunne han se sin føring smuldre med tre bogeys.

Kuchar spillede til gengæld solidt, og efter 13. hul kunne han lugte overraskelsen.

Spieth slog sit drive langt ud i højre side af banen og måtte bruge et slag mere end sin direkte konkurrent Kuchar for at komme hul. Dermed var Kuchar foran med et enkelt slag.

Men på det efterfølgende par tre-hul vendte lykken for Spieth. Han kunne notere en birdie, og det blev startskuddet til en fantastisk afslutning for ham.

På hul 15 leverede Spieth en eagle efter et langt put, og både på hul 16 og 17 blev det til birdies. Dermed var der intet at gøre for Kuchar, som måtte tage til takke med andenpladsen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Cykelrytter dræbt af puma - slæbt ind...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx