Af Ritzau - 06/04-16 20:07; Opdateret: 06/04-16 22:10

Tvis Holstebro og Viborg har kurs mod semifinalerTvis Holstebro og Viborg har kurs mod semifinaler

Tvis Holstebros håndboldkvinder og Viborgs ditto vandt begge på udebane i første kvartfinaleopgør.

storybild

Camilla Dalby og Randers HK tabte for fjerde gang i træk til håndboldkvinderne fra Team Tvis Holstebro. (arkivfoto) (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Håndboldkvinderne fra Team Tvis Holstebro sikrede sig onsdag et rigtig fornuftigt udgangspunkt i kampen om en plads i den ene DM-semifinale. Det samme gjorde kvinderne fra Viborg HK med sejr over Nykøbing Falster.

På udebane vandt Tvis det første opgør i kvartfinalen mod Randers HK med 26-23 og ligger dermed lunt i svinget før returopgøret hjemme i Holstebro om en uge. Viborg sejrede med 25-20 i Nykøbing.

Tvis og Randers sluttede som henholdsvis nummer fire og fem i grundspillet, men det på papiret jævnbyrdige kvartfinalemøde startede med en overlegen fodrap indledning af gæsterne Tvis, som kom foran med 3-0 og holdt den afstand frem til 9-6, før Randers fik løst problemerne og kom på 9-9.

Ved pausen førte gæsterne med et mål, 11-10.

Anden halvleg formede sig imidlertid som første, og Tvis Holstebro smuttede igen væk, på 14-11 og udbyggede på ti minutter til 17-12.

Tvis øjnede for alvor en mindre skakmat og kom også foran med seks mål, mens Randers virkede uskarpe og sløsede.

I de sidste fem minutter vågnede Randers dog til dåd og begrænsede nederlaget til tre mål.

Sejren var Tvis Holstebros fjerde i træk over randrusianerne.

I den anden kvartfinale onsdag aften levede Viborg op til favoritværdigheden i udekampen mod Nykøbing Falster.

Allerede ved pausen havde gæsterne opbygget en føring på 15-10, og det var ikke mindst takket være en veteran i hopla. Rikke Skov hamrede seks mål ind i de første 30 minutter.

Hjemmeholdet chokstartede i anden halvleg og kom hurtigt på 14-15, men herefter genvandt Viborg teten og trak igen så småt fra.

Med ti minutter igen var føringen atter på fem mål, og det endte med en sejr på 25-20 til sidst.

Team Esbjerg og FC Midtjylland er allerede klar til semifinalerne, fordi de sluttede på de to øverste pladser i grundspillet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx