Af Ritzau - 15/08-16 14:39; Opdateret: 15/08-16 18:50

Danske kajakkvinder bumler uden om OL-finalerDanske kajakkvinder bumler uden om OL-finaler

Både dametoeren på 500 meter og Henriette Engel Hansen i 200 meter enerkajak blev sat på plads i semifinaler.

storybild

Amalie Thomsen og Ida Villumsen var de første danske kajakroere på vandet mandag i Rio de Janeiro. (Billede: Reuters/Murad Sezer)

Hverken Henriette Engel Hansen i 200 meter enerkajak eller Amalie Thomsen og Ida Villumsen i damernes 500 meter toerkajak formåede mandag at kvalificere sig til en OL-finale.

Henriette Engel Hansen blev nummer otte og sidst i sin semifinale, mens den OL-debuterende duo blev nummer seks ud af syv i deres semifinale.

- Det var godt at komme i gang derude. Man kan måske ikke rigtigt se det inde på land, men det er lidt bumlet, og man kan virkelig mærke det derude.

- Det gjorde, at vi sad lidt dårligt i båden, hvilket selvfølgelig påvirkede løbet, forklarer Ida Villumsen.

Mens roerne havde store problemer med kraftig vind og høje bølger, så har kajakroerne, der indledte OL mandag, ikke oplevet samme vanskelige forhold.

- Roerne har haft problemer med meget vind. Det har vi heldigvis ikke. Der er jo ikke en vind, der rør sig, hvilket er sindssygt lækkert, siger Ida Villumsen.

Det var ganske ventet, at danskerne ville misse finalerne. Og sådan så det også ud efter de indledende heats tidligere mandag, som skal bruges til at give erfaring og rutine på vandet.

- Vi er først og fremmest med i toeren, fordi vi skal lære. Det er vores første internationale stævne sammen, og det er vores første internationale stævne sammen.

- Så vi har ikke haft de store forventninger. Vi er gået ud til løbene for at have det sjovt og se, hvad det rakte til, siger Amalie Thomsen

Dametoeren fandt i modsætning til semifinalen en god rytme på vandet i OL-premieren tidligere mandag og blev nummer fire ud af syv både i indledende heat.

- I indledende havde vi et godt løb, men semifinalen var ikke vores bedste løb, men det var stadig ok. Vandet er lidt uroligt derude, og det er der ikke noget at gøre ved, og man må bare ro sit bedste.

Henriette Engel Hansen blev sekser ud af syv deltagere i sit indledende heat, og heller ikke det var prangende.

Der var på forhånd ikke de store forventninger til de danske både, som mest af alt bruger de to discipliner som opvarmning til kvindernes firekajak, som skal i vandet senere på ugen.

Her er alle tre danskere en del af båden sammen med Emma Aastrand Jørgensen.

- I fireren håber vi på en finaleplads, og så må vi se, hvad det rækker til, siger Amalie Thomsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx