Af Ritzau - 28/03-17 12:43

Esbjerg fB taber 37 millioner kroner i 2016Esbjerg fB taber 37 millioner kroner i 2016

Esbjerg tabte 36,8 millioner kroner i 2016. Klubben forventer underskud på 15-20 millioner kroner i 2017.

storybild

Esbjerg er økonomisk i knæ efter et underskud på næsten 37 millioner kroner i 2016. Egenkapitalen er nede på 3,3 millioner kroner. (Billede: Scanpix/Frank Cilius)

Pengene er fosset ud af superligaklubben Esbjerg fB i 2016 som følge af stor udskiftning i spillertruppen og på ledelsesgangen samt faldende indtægter på tv-siden.

Alt i alt ender klubben med at komme ud af regnskabsåret med et underskud på 36,8 millioner kroner. I 2015 leverede klubben et overskud på 20.000 kroner.

Underskuddet i 2016 har tæret hårdt på klubbens egenkapital, som efter det økonomisk dårlige år er nede på 3,3 millioner kroner.

- Esbjerg befinder sig i en alvorlig økonomisk situation, som vi siden sommeren 2016 har taget væsentlige skridt til at forbedre, siger bestyrelsesformand Kristoffer Jarl Kristensen.

- Dels har vi gennemført omstrukturering af den sportslige ledelse, der skal løfte os op på et højere, professionelt niveau og skabe forudsætninger for at opnå bedre resultater og en mere rentabel fodboldforretning i fremtiden.

- Dels har vi i de to seneste transfervinduer foretaget væsentlige udskiftninger i spillertruppen, som har nedbragt vores forpligtelser til kontraktrettigheder til det halve og reduceret lønomkostningerne i noget nær samme omfang, siger han.

Alene på indtægterne for tv-rettighederne har klubben måttet notere sig et fald på 5,4 millioner kroner sammenlignet med året før.

Esbjerg forventer ligeledes et stort underskud i 2017. Klubben regner med at tabe mellem 15 og 20 millioner kroner. Det forudsætter, at klubben overlever i Alka Superligaen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx